The Pen Dergisinin 4. sayısı çıktı!

İngilizce yayınlanan The Pen dergisi dördüncü sayısıyla okurlarının karşısında.

Üç ayda bir İngilizce olarak yayınlanan dini, kültürel ve edebi dergi The Pen Magazine dördüncü sayısında Risale-i Nur’u dosya konusu yaparak okurlarının karşısına çıktı.

Dosyada İdris Tüzün, Bediüzzaman’ın fen ve dini ilimlerin bir arada okutulmasını öngören Medresetü’z-Zehra projesini “An Islamic University Project: Madrasat’uz Zahra” yazısıyla anlatırken, Malezyalı yazar Dr. Farid Shahran, Said Nursi’nin teolojik ve ruhani görüşünü ele aldığı “Nursi’s Theological and Spiritual Worldview” başlıklı yazısı, Said Yavuz ise “The Art of Disciplining The Evil-Commanding Soul in Risale-i Nur” başlıklı yazısında Risale-i Nur’un nefsi terbiye etme noktasında hangi yöntemleri kullandığını irdeliyor. İDSB Malezya temsilcisi Ahmad Azam Abdurrahman ise Nursi’nin İslam’ın gelecek vizyonuna değindiği “Bediuzzaman Said Nursi: Islam’s Transition to The Future” yazıyla, Mehlika Yağmur Risale-i Nur’da kadın ve aile konusunu “Women and Family in Risale-i Nur” yazısıyla ele almaktadır.

Ayrıca, dergide okuyucular, zihin kurcalayıcı çeşitli sorulara verilmiş tatmin edici cevapları bulabilirken; İslam, bilim ve Kur’an konulu yazıları da okuyabilirler. Derginin finalinde ise IDSB II. Gençlik Buluşmasına katılan gençlerin “İslam Dünyasının” geleceğine dair umut veren söyleşilerini okuyabilirsiniz.

The Pen Magazine, abonelik için telefon: 0212 472 60 32 www.thepenmagazine.net

Ayrıntılı bilgi için:
Telefon: 0212 4726032
Faks: 0212 6961386
E-posta: info@thepenmagazine.net
Web: www.thepenmagazine.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri