Yabancılara benzemek “haram ve küfürdür”

Süleymaniye Camii Emekli Vaizi Ali Rıza Demircan, yılbaşı kutlamaları adı altında çeşitli felaketlerin ve rezilliklerin yaşandığı bu gecenin, Müslümanlar tarafından kutlanılmasının caiz olmadığını söyledi.

HÜSEYİN KULAOĞLU'nun haberi...

Bir Hıristiyan adeti olan yılbaşı, nüfusunun % 99’u Müslüman olan ülkemizde yanlış anlaşılmalar, özentiler ve kartel medyasının propagandası ile bir özenti haline getirilmek isteniyor. Adeta bir Hıristiyan ülkesini andıran büyük alışveriş merkezleri, Hıristiyanların inançlarına göre süsleniyor ve günlerdir yılbaşı müzikleri ile çan sesleri çalıyor. 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan bu gece, tüketim çılgınlığından tutun da, sabahlara kadar alkol tüketip, çılgınca eğlenen kişilerden geçilmiyor.

YILBAŞININ MÜSLÜMANLAR İÇİN MEŞRUİYETİ YOKTUR
Süleymaniye Camii Emekli Vaizi Ali Rıza Demircan, yılbaşı kutlamaları adı altında çeşitli felaketlerin ve rezilliklerin yaşandığı bu gecenin kutlanılmasının caiz olmadığını belirtti. Dünyaya egemen olan batı kültürünün etkisiyle 31 Aralık yılbaşı kutlamalarının inançları farklı insanlar tarafından bütün dünyada kutlanmakta olduğunu ifade eden Demircan, “Yılbaşının Müslümanlar için dinî ve tarihi bir temeli dolayısıyla meşruiyeti yoktur. Hiçbir Müslüman, 31 Aralık yılbaşı gecesini, kutlanılması gerekli bir gece olarak algılayamaz, algılamamalıdır. Böylesi bir anlayışla kutlanılması, İslâm dinini yabancıları taklit ve onlara benzeme yasağını ihlâldir” dedi.

YABANCILARA BENZEMEK MEKRUH HARAM VE KÜFÜRDÜR
İnançları ve değer yargılarında yabancılara benzenilmesinin mekruh, haram ve küfür olduğunu kaydeden Demircan, yılbaşı kutlamalarının yabancılara benzeme olacağı için kutlanılmasının dinen sakıncası bulunduğunun açık olduğunu bildirdi.
Yılbaşı gecesinde haramların işlendiğini söyleyen Ali Rıza Demircan, bu gecede, alkollü içkilerin içildiğini, şans oyunları ve modern kumar türlerinin oynandığını, cinsel duyguları tahrik edici müzik eşliğinde kadınlı-erkekli oyunlar oynandığını ifade etti. Yılbaşı gecesinde ayrıca tüketim çılgınlığının da yaşandığına değinen Emekli Vaiz Demircan, gereksiz harcamaların yapıldığını vurguladı. Demircan, “Bu gecede, bâtıl bir gelenek uğruna Allah’ın adı anılmaksızın hindiler kesiliyor, sağlığımız için gerekli olan çam ağaçları telef ediliyor” diye konuştu.

YILBAŞI KUTLAMAMAK KONUSUNDA BİRBİRİMİZİ UYARMALIYIZ
Bu haramlardan herhangi biri işlenmese bile, bu haramları işleyenlere benzememek için 31 Aralık yılbaşı gecesini kutlamamamız gerektiğinin altını çizen Demircan, “Bu konuda birbirlerimizi kırmadan ve üzmeden uyarmalıyız” çağrısında bulundu. “Yapılan uyarıları da makul ve meşru görmeliyiz” diyen Ali Rıza Demircan, 15. gününü idrak ettiğimiz 1431. Hicri yılın hayırlara vesile olmasını niyaz etti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri