DF Mardin gezici giyim mağazası açıldı

Mardin’in Yenişehir semtinde açılan Deniz Feneri gezici giyim mağazası Ocak 2010 sonuna kadar 4 bin 451 kişiyi yeni kıyafetlerine kavuşturacak.

Yardım alan ailelere, yardımlarını hızla ve seçme imkânı vererek ulaştırmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında açılan Deniz Feneri gezici giyim mağazalarına Mardin’de bir yenisi eklendi.

Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Recep Koçak, Mardin’de ihtiyaç sahiplerine kullanılmamış yepyeni ve kaliteli giyim yardımlarını ulaştırmak için açılan Deniz Feneri Mardin Gezici Giyim Mağazasının 1 ay boyunca açık kalacağını, yardım alacak ailelerin izdiham olmaması için randevu usulü çağrılarak giydirileceğini söyledi.

Açılışta konuşan Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Recep Koçak “Deniz Feneri Derneği 1998 yılından beri ihtiyaç sahibi ailelerimize umut kapısı olmaya devam ediyor. Açılışını yaptığımız gezici giyim mağazasında 1 ay süreyle Mardin ve ilçelerinden 744 aileye mensup 4 bin 451 kişiyi tepeden tırnağa giyinecek. Mardin’de derneğimizin kuruluşundan bu yana 4 bin 756 aileye ayni-nakdi çeşitli yardımlar yapıldı” dedi.

Koçak, yardımların tutarının 3 milyon 598 bin 695 TL olduğuna dikkat çekerken, Deniz Feneri Derneği’nin 2009 yılında Türkiye genelinde 88 bin kişiye 20 milyon TL değerinde giyim yardımı yaptı” dedi.

Kullanılmış giysi bağışlarını kabul etmediklerini, ihtiyaç sahiplerine sadece yeni elbiseler verdiklerini vurgulayan Koçak şöyle konuştu; “Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazalarında bir taraftan yardım yapılırken diğer taraftan da giysi bağışları da kabul edilmekte. Fakat biz ikinci el giysi bağışı kabul etmiyoruz, ihtiyaç sahibi aileleri hiç giyilmemiş yepyeni giysilerle sevindiriyoruz. Giyim yardımlarında, kişinin tercihini dikkate alıyoruz. Bu sebeple açtığımız gezici mağazalarda, kişilere seçme ve beğendiğini alma imkânı veriyoruz.” 

Deniz Feneri personel ve gönüllülerinin hizmet verdiği Deniz Feneri Mardin Gezici Giyim mağazası, 13 Mart Mahallesi Zafer Caddesi Mahmutoğlu Sitesi C Blok No:21 Yenişehir’de Ocak sonuna kadar açık kalacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri