'Hedefimizi değiştirip turizmi çeşitlendirmeliyiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin 25 yıldır iddialı bir turizm yaptığını belirterek, "Artık turizmde hedef kitlemizi değiştirmeliyiz. Dünyada rekabet had safhada ama, yeni bir hedef kitlesi belirlememiz lazım. Kongre, golf, sağlık ve kış

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2009 turizm sezonunu değerlendirmek ve 2010 yılı turizm vizyonunu belirlemek amacıyla Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu'nu Antalya'da topladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Nusret Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarının yanı sıra aralarında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer'in de bulunduğu turizm oda, dernek ve birlik temsilcileri katıldı.

Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, "Turizmde 25 yılı geride bıraktık, yeni hedefler koyacağız." dedi.

Türkiye'yi sürekli ziyaret edilen ve vazgeçilmez ülkelerinden birisi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Günay, "Turizmde şöyle bir hayalim var; yakın vadede belli bir kültür düzeyindeki insanlar eğer Türkiye'yi ziyaret etmemişlerse yaşamlarında bir eksiklik olsun istiyoruz. Yemekleriyle, müzikleriyle bütün hayat tarzıyla Türkiye'yi görmemişse yaşamında bir eksiklik olduğunu hissetsin. Bu bir hayalimdir. Gerçekleştirilebilir bir hayaldir." diye konuştu.

"Emsalsiz deniz kıyılarımız var. Dağ başlarında stadyumlar var." diyen Bakan Günay, şöyle devam etti;

"En iyi 100 otelden 20'si Türkiye'de. Sadece en güzel oteller ve kıyılar değil en önemli arkeolojik zenginlikler de bizim topraklarımızda. Bunların kıymetini bilecek yeni bir kitleye, ucuzcu olmayan bir kitleye hitap etmemiz lazım."

Bu hedef kitle içerisinde komşu ülkelerin de çok önem arz ettiğine dikkat çeken Günay, "Dış politikada komşularımızla geliştirdiğimiz sıfır problemden dolayı Suriye'den 500 bin, İran'dan ise 1 milyon ziyaretçi geliyor. Komşularımıza daha çok önem vereceğiz.özellikle Doğu Avrupa ve ön Asya'ya." dedi.

Bakan Günay, Türk turizminin sürdürülebilir olması için yeni yatırım alanları açtıklarını, ancak her girişimlerinde inanılmaz bir yargı engeline takıldıklarını anlattı.

2009 yılının zor geçtiğini tekrarlayan Bakan Günay, "Nazara inanırım. Maşallah diyelim sektörümüze. Dünyanın çok dikkat çeken bir noktasındayız. Önemini sürdüren bir toprağın üstündeyiz. Kem gözden sakınabiliriz. 2009 zor bir yıldı. Sıkıntılı toplantılar yaptık. Tanıtma bütçemiz yetersizdi. Yaygın bir tanıtmaya ihtiyacımız vardı." şeklinde konuştu.

Geçen yıl 7 bin kanaat önderini Türkiye'de ağırladıklarını dile getiren Günay, şunları söyledi;

"Ağırlamaya devam edeceğiz. Sadece deniz kıyısı ülkesi olarak tanınmasını istemiyoruz. İnsanların farklı inançlarının bir arada kardeşçe yaşadığı bir ülke olarak tanınmasını istiyoruz. Sadece dışarıda değil içerde de tanıtma yaptık."

Bakan Günay, turizmde söz sahibi 10 ülke arasında 2009'u artıyla kapatan tek ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek turizmcileri 2010'da rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri