Çorum'da pes dedirten olay!

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 13 yaşındaki bir kız önce başlık parası bahanesiyle 4 inek karşılığı 29 yaşında bir gence, daha sonra ise 10 bin TL karşılığı başka bir gençle evlendirildi. İlginç olay, tarafların ilçede kavga etmeleri sonucunda or

Edinilen bilgilere göre, Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kurbağalı köyünde yaşayan K.S.A. geçtiğimiz yıl ailesinin isteği üzerine aynı köyden K.B. (29) ile başlık parası olarak 4 öküz karşılığı evlendirildi. 

Eşinin inşaatlarda çalışması nedeniyle genç kız eşi K.B. ile Ankara'ya yerleşti. Genç kız daha sonra eşi K.B.'den hamile kaldı. Eşiyle sorunlar yaşadığı iddia edilen geç kız Ankara'dan gelerek babasının evine yerleşti. Aralık ayında aniden fenalaşan K.S.A., Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamile olan K.S.A'nın hastanede yapılan muayenesinde karnındaki çocuğun ölü olduğunun tespit edilmesi üzerine bebek alındı. 

Bir süre babası ile birlikte yaşayan genç kız bu kez 10 bin TL başlık parası karşılığında G. T. (19) ile imam nikahıyla evlendirildi.
Bir iş nedeniyle Sungurluya gelen K.B.'nin yakınları ilçede gezerken genç kızın ikinci eşi G.T.'nin yakınları ile tartışmaya başladı. Tartışmasının büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar olay yerine polis çağırdı. Görevli polislerin tarafları dinlemesi üzerine K.S.A'nın önce başlık parası olarak 4 inek karşılığı K.A ile ardından ise 10 bin TL karşılığı başka bir gençle evlendirildiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis K.S.A.'nın babası Ş.A., annesi T.A., ikinci eşi G.T., onun babası T.T. ve eşi Z.T, ilk eşi K.B.'nın babası H.B. ve annesi Ş.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 zanlı sorgularının ardından Sungurlu Adliyesine sevk edildi.

Konuya ilişkin olarak İHA muhabirine bilgi veren Çorum Valisi Mustafa Toprak, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın yürütüldüğünü belirterek konunun adli makamlara intikal ettiğini söyledi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan genç kızın ikinci eşi G.T. ve kızın babası Ş.A. tutuklanarak Sungurlu Cezaevine gönderilirken diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan K.S.A.'nın ilk eşinin bulunması için polis tarafından arama çalışması başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri