'Zayıf notlarından dolayı baskı yapmayın'

Antalya'da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 372 bin öğrenci eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak tatile girdi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğrencilerin karnelerindeki zayıf notlarından dolayı baskı yapılmamasını

Okullarına ilk yarıyıl için son kez gelen öğrenciler karnelerini Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'dan aldı. Döşemealtı Anadolu Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde öğrencilere karne dağıtan Gülay, karnedeki notların öğrenci ve ailelere ait olduğunu söyledi. 

Gülay, "Her çalışmanın bir ödülü vardır. Bazı öğrencilerin karnelerinde zayıf olabilir. Bazı öğrenciler takdir alacak, bazı öğrenciler teşekkür. Karnede zayıf not olması çok önemli değil. Bu karneler sadece çocukların değil, aynı zamanda anne ve babaya ait." dedi.

Velileri uyaran Gülay, zayıf notu olan çocukların başkalarıyla karşılaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin yoğun bir eğitim öğretim yılından geçtiğini belirten Gülay, ilk yarıyılın sorunsuz şekilde tamamlandığını ifade etti. Gülay, hayırsever vatandaşların da katkısıyla Antalya'da eğitim seviyesinin yükselmeye başladığını belirtti. 2009 yılında yapılan ÖSS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk 20'de Antalya'dan iki okulun yer aldığını açıklayan Gülay, eğitim kalitesini daha da yükseltmek istediklerini kaydetti.

Antalya'da karne alan yaklaşık 372 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen, 8 Şubat'a kadar tatil yapacak.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri