Öğrenci filmleri festivali düzenlenecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından bu yıl ilk kez öğrenci filmleri festivali düzenlenecek.

AKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 29-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında, üniversite öğrencilerinin katılabileceği bir kısa film yarışması yapılacak. Festival ile kısa film yapımının özendirilmesi, gelecekte Türk sinemasına katkı sağlayacak genç sinemacıların desteklenmesi ve ulusal kısa filmin gelişmesine ve yaygınlaşmasına ve Afyonkarahisar'ın sanat ortamına katkıda bulunulması hedefleniyor. 

Bütün üniversite öğrencilerinin katılabileceği kısa film yarışmasında, konu sınırlaması yok. Öğrenciler birden fazla filmle yarışmaya katılabilecek. Yarışmada ilk 3'e giren kısa filmlere para ödülü verilecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 5 Mart olarak belirlendi.

Yarışmanın seçili kurulu şu kişilerden oluşuyor: "Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levend Kılıç, Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Özden, Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, Yönetmen Onur Ünlü ve Yönetmen Yüksel Aksu."

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri