Bakan Kavaf: Ahlaksız dizilere tedbir alacağız

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Niğde'de yaptığı açıklamada ahlaki değerleri yıpratan televizyon dizilerine karşı RTÜK'le işbirliği yapacaklarını söyledi.

Partisinin Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak için Niğde'ye giden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, toplantıdan sonra valilik ve belediye başkanlığını ziyaret etti. İlk ziyaretini Niğde Valiliği'ne yapan Bakan Kavaf, valiliğin ardından Niğde Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'la görüştü. Bakan Kavaf, "Sosyal kurumlar anlamında Niğde'nin ihtiyacı nedir? Sayın başkan bilgi verdi. Onun dışında Niğde'ye yapabileceğimiz yatırımlar nelerdir? Onları da istişare ettik." dedi. 

Niğde Belediyesi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Kavaf, televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerin Türk aile yapısını ve ahlaki değerleri bozduğunu, bu konuda halktan çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Bakan Kavaf, "Hükümet ve bakanlık olarak aileleri, çocukları korumak kollamak, onların ruhen ve bedenen sağlıklı insanlar olarak yetişmesini sağlamakla yükümlüyüz. Bu konuda bize iletilen şikayetleri, biz de alternatif çözümler üretmek üzere RTÜK'e iletiyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde RTÜK'le ortak bir çalışma gündeme gelebilir. Dünyada bu tür yayınlar nasıl denetleniyorsa biz de öyle denetleyeceğiz. Bu tip ahlaki erozyona sebep olan diziler illa yayınlaması gerekiyorsa bile, yayınlama şekli ile birtakım düzenlemeler yapılabilir, yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu. (CİHAN)


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri