BAV davasına tartışmalı hakim

Adnan Oktar ve bir gurup Bilim Araştırma Vakfı(BAV)yöneticisi hakkında Yargıtay'ın verdiği bozma kararı ardından dosya yeniden İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelirken yargılamayı yapacak heyet başkanı ile BAV arasında birçok dava sözkonusu...

HAKAN GÜNDÜZ'ÜN HABERİ... 

Adnan Oktar, hakkında ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'' suçundan verilen 3 yıl hapis cezası Yargıtay’da bozulurken yargılamayı yeniden yapacak İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetin başkanlığını Bilim araştırma Vakfı(BAV)üyeleri ile birçok davası olan Salih Öztürk’ün yapacak olması hukuk çevrelerince yadırganıyor.

Adnan Oktar 8 Mart 20210 günü yapılacak duruşma öncesinde mahkeme başkanı olan Salih Öztürk hakkında reddi hakim talebinde bulunmuşdu. Oktar reddi hakim talebi isteminde bulunduğu dilekçesinde mahkeme başkanı Salih Öztürk’ün 2007 ve 2008 yılında yargılaması devam ederken davaya gereken önem ve dikkati vermediğini tarafsızlıktan uzak uygulamalarının sözkonusu olduğunu kaydetti.

Dava kapsamındaki kişilerin çeşitli başvuruları üzerine Salih Öztürk hakkında adliye müfettişlerince soruşturmalar yürütüldüğüne ve tazminat davaları açıldığına dikkat çekilen dilekçede, “Sayın Öztürk’ün başvuruları neticesinde de sanıklar hakkında bir ceza davası açılmış, karşılıklı dava ve şikayetlere dayanan dava husumeti meydana gelmiştir. Taraflar arasındaki dava husumeti inkar edilemez ve yadsınamaz bir nokatadadır”denildi. Dilekçede Salih Öztürk’ün 2006/26 dosya numaralı davada kendisinin tarafsız kalamayacağını beyan ettiği hatırlatıldı. Dilekçenin sonuç bölümünde Salih Öztürk hakkında reddi hakim talebinde bulunulduğu belirtilerek davaya başka bir hakimin atanmasının adil bir yargılama açısından zaruri olduğu kaydedildi.

Diğer taraftan Adnan Oktar ve dosya kapsamındaki bir kısım sanıklar hakkında mahkumiyet kararı veren mahkemenin yargılama öncesinde dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca istenmiş olmasına rağmen bu talebi görmezden geldiği ve yargılamaya devam ettiği öğrenildi. Konu ile ilgili Salih Öztürk’ün de aralarında bulunduğu heyet hakkında Adalet Bakanlığı’nın soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri