Tongüç: İnsanlığımızı da kaybediyoruz!

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, kayıp çocuklar meselesinin büyük bir toplumsal çürümenin göstergesi olduğunu belirterek “Kayıp çocuklar mevzusu günbegün toplumumuzu sarıp sarmalayan ahlaki çöküntünün işaretleridir. Bu tür vahim örnekler toplumumuzun

Anadolu Gençlik Derneği’nin mutad olarak düzenlediği şube sorumluları ve şube başkanları toplantısı Adana’da yapıldı. Toplantıya AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün yanı sıra AGD Başkanlık Divanı üyeleri, şube sorumluları ve şube başkanları katıldı. Toplantıdan önce bir basın açıklaması düzenleyen AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, kayıp çocuklar sorununa değindi.

“Ateş düştüğü yeri yakmıyor”
30 yaşın altında 40 milyon gencimizden mesul olduklarını ve gençlerin her türlü problemiyle ilgilenmeyi vazife bildiklerini belirten İlyas Tongüç: “Gençliğimizi ilgilendiren ve özellikle son günlerde sıkça gündeme gelen önemli bir sorun da kayıp çocuklar sorunudur. Ülkemizde özellikle son yıllarda bu konuda büyük bir dram yaşanmaktadır. Ailelerin gözlerinden sakındıkları evlatları bir bir kaçırılmaktadır. Bu masum çocuklardan aylarca haber alınamamaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Türkiye'de, geçtiğimiz yıl 3 bin 336 kişi ''kayıp'' olarak kayda geçmiştir. Bu kişilerden, 996'sını erkekler, 2 bin 340'ını ise kadınlar oluşturuyor. Kayıplar arasında 348 erkek ile 814 kızın 18 yaşın altında bulunuyor. Bu rakamlar giderek büyümektedir. Gözü yaşlı aileler perişan bir şekilde büyük bir endişe ve korku içinde yavrularının bulunmasını beklemektedir. Uzun yıllardır bulunamayan kayıplar konusunda "organ ticareti" kuşkusu ailelerin içini kemirmektedir. Anne babalar artık çocuklarının cesetlerinin dahi bulunmasına razı duruma gelmişlerdir. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Geleceğimizin teminatıdır. Kayıp evlatlarımızın bir an önce sağ salim bulunarak ailelerine teslim edilmelerini ve faillerinin yargılanmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki ateş sadece düştüğü yeri yakmaz. Ailelerin ocaklarına düşen bu ateş sadece onları değil milletimizin vicdanını da yakmaktadır.” diye konuştu.

Kayıplar, ahlaki çöküntünün işaretleridir
Çocukların kaçırılmalarını ayrı, bu çocuklardan aylarca haber alınamaması ise ayrı bir vehamet olduğunu vurgulayan Tongüç, “Kaçırma hadisesi hırsızların insanlıktan çıktığını, bu çocuklarla ilgili herhangi bir ipucunun dahi bulunmaması da toplumsal çözülmenin bir göstergesidir. İnsanın maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştığı, insanın insana yabancılaştığı, kapı komşumuzdan dahi haberimizin olmadığı bir dönemde bu çirkin suçların vuku bulmasına şaşırmamak gerekmektedir. Kayıp çocuklar mevzusu günbegün toplumumuzu sarıp sarmalayan ahlaki çöküntünün işaretleridir. Vücutta bazen küçük bir sivilce büyük bir hastalığın işareti ise, toplumda bu kadar çocuğun kaçırılmış olması da toplumun ciddi bir çürüme ile karşı karşıya olduğunun göstergesidir. Bu tür vahim örnekler toplumumuzun karşı karşıya olduğu tehlikenin işaret fişekleridir. Bu evlatlarımızla birlikte maalesef insanlığımız ve vicdanlarımız da kaybolmaktadır. Sevginin yerini şehvet, şefkatin yerini de maalesef şiddet almaktadır. İnsanımız hızla yalnızlaşmaktadır. Değerler erozyona uğramış olup, kimlik ve değer kaybı had safhadadır. Maneviyat çökmüş durumdadır. Kendi inanç değerlerine yabancılaşmış, hatta yer yer düşman edilmiş bir nesil ile ile karşı karşıyayız. İşte bu yeni nesil bizleri sonu görünmeyen bir ahlaki ve manevi buhrana doğru götürmektedir. Kayıp çocuklar meselesi bu problemin tezahüründen başka bir şey değildir.”şeklinde konuştu.

“Bizler çiçek ekmezsek dünya bataklığa döner”
Gençliğimizin kaybettiği değerleri yeniden kazanabilmesi ve aslına dönebilmesi hep beraber gayret göstermemiz gerektiğinin altını çizen Tongüç: “Gözlerimizin nuru, gönüllerimizin aydınlığı olacak genç bir nesil yetiştirmek bugün hepimizin boynuna borçtur. Unutmayalım ki bizler çiçek ekmezsek dünya bataklığa döner. Bu üzücü gelişmeler karşısında toplumsal refleksimizi kaybetmemeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkı sarılıp tahribata karşı koruyucu zırhımızı kuşanmamız gerekmektedir. Yavrularımızın doğru iklimlerde büyümesi, kendisine, ailesine ve topluma yararlı işlerle meşgul edilmesi gerekmektedir. Kalbinde Allah korkusu bulunan bir insandan kimseye bir zarar gelmez. AGD kurulduğu günden bu yana işte bu amaç için çalışmakta, gençliğimizi milli ve manevi değerler etrafında birleştirmeyi amaçlamaktadır. Milli Gençlik düşüncesine sahip, ecdadın ruh köküne bağlı nesiller yetiştirmek gayesiyle gece gündüz demeden çalışan AGD, yüklendiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeyi kendisine şiar edinmiştir. Gençliğine sahip olanın, geleceğe sahip olacağı anlamına geldiğini idrak ederek güvenle yoluna devam eden AGD, gençliğimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin teminatı olmuştur.” diye konuştu.

Tongüç, konuşmasını Çanakkale Şehitleri için düzenledikleri hatim kampanyası ve AGD Ortaöğretim Komisyonu’nun yarıyıl tatilinde bütün Türkiye’de gerçekleştirdiği kış etkinliklerinden söz ederek bitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri