Erol Evgin'den toplantı yorumu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen sanatçılardan Erol Evgin, Erdoğan'ın sanatçılara zaman ayırmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Evgin, toplantının çok olumlu geçtiğini ifade etti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nden konseri nedeniyle erken ayrılan Erol Evgin, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantının çok olumlu geçtiğini belirten Evgin, "Başbakanımız önce sanat ve sanatçıyla, sanatın birleştirici gücüyle ilgili görüşlerini beyan etti. Daha sonra Türkiye'nin genel durumuyla ve Güneydoğu meselesiyle ve terör konusuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Sanatçı arkadaşlarımız da kendi görüşlerini bildirdiler. Zaman zaman sanat dünyasında yaşanan sorunlar, genel olarak da Türkiye'nin genel konuları konuşuldu." diye konuştu.

"Sanatçıların demokratik açılımla ilgili görüşleri nasıl oldu?" şeklindeki soruya Evgin, "Herkesin farklı düşünceleri vardı tabii ki. Sayın Başbakanımızın sanatçılara zaman ayırması ve sanatçıların Türkiye'yi nasıl gördüklerini anlamaya çalışması ve anlaması bizim için çok önemli. Sanatçıların ve sanata verilen değer açısından çok önemli." cevabını verdi.

Evgin, "Başbakan sizden bir şey istedi mi?" sorusunu da, "Sanatçıların bir adım daha öne çıkmasını istedi. Türk halkına açılım konusunda ve her türlü sorunlar konusunda destek vermemizi istedi." şeklinde cevapladı.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri