‘Bilge Köyün Bilge İmamı’ isimli kitap tanıtıldı!

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Mardin’in Bilgi Köyü’nde hunharca katledilen 44 kişi arasında olan köyün imamı Şehit İmam Hacı Kazım Ozan’nın idealist hayatının anlatıldığı Keşif Yayınları’ndan çıkan ‘Bilge Köyün Bilge İmamı&rsqu

Safrron Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına Şehit İmamın Babası İzzet Ozan, Annesi Neriman Ozan, Kızkardeşi Ayşegül Ozan’nın yanı sıra Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, Uzun araştırmalar sonucu Şehit İmamın hayatını kitaplaştıran Yazar Şakir Tarım ile çok sayıda üniversiteli genç katıldı. 

Halkıyla bütünleşti
Şehit İmam Hacı Kazım Ozan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlanan tanıtım toplantısı daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün konuşmasıyla sürdü. Tongüç, daha önce MGV ve AGD’de görev almış ve şehit olmuş onlarca kişi anarak başladığı konuşmasında, böyle bir programın mevlit kandiline gelmesini de tevafuk olarak niteledi. Şehit İmam Hacı Kazım Ozan’ın yaptığı çalışmalarla milletin gönlünde taht kurduğunu söyleyen Tongüç, “Yıllarca AGD çatısı altında görev almış, birçok etkinlikte en ön saflarda bulunmuş olan bu kardeşimiz özellikleriyle Bilge Köyü’nde oldukça çok sevilmiş ve yöre halkıyla adeta bütünleşmiştir” dedi.

Bir tek gencin kurtuluşunun insanlığın kurtuluşu anlamına geleceği bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Tongüç, “Bilge Köyü’nde olağanüstü çabalar sarf etmiştir. Çalışkan görevinin şuurunda davasına aşık, sevgi ve hoşgörüyü bölgesinde egemen kılmış idealist bir örnekti” diye konuştu.

Tongüç, bu destansı hayatın unutulmaması için böyle bir girişimde bulunduklarını dile getirerek, “Hayatı aksiyon ve mücadeleyle geçen bu kardeşimiz bizim açımızdan bir numune-i imtilasdır. İdeal örneklerin azaldığı bir zamanda İmam’ın bu mücadelesinin gençlerimiz ve gelecek nesillere büyük bir örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Tongüç: Gelecek nesillere örnek bir hayat
Şehit İmam’ın mücadelesinde Türkiye olarak problemlerimizin çözümünün ipuçlarının mevcut olduğunu da sözlerine ekleyen Tongüç, “Bu kitabı okuyanlar aylardan beri Türkiye’nin gündemini meşgul eden açılım tartışmalarını Ozan’ın meslek hayatında nasıl çözüme kavuşturduğunu yakından göreceklerdir. İmam kardeşimiz bu topraklarda bin yıldır inançlarımız üzerine kurmuş olduğumuz, kardeşlik birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini oluşturmuştur” dedi.
Yazar Tarım: Büyük bir özverinin örneği
Kitabın Yazarı Şakir Tarım ise kitabın hazırlanması sürecinde yüzlerce kişi ile birebir mülakatlar yaptığını, Bilge Köyü ile İmamın doğduğu yer olan Beypazarı ilçesinde uzun araştırmalar yaptığını söyledi. Tarım, hazırlık aşamasında Şehit İmam’ın ailesi başta olmak üzere yakın akrabaları, arkadaşları, çalıştığı köyün gençleri, çocukları ile uzun uzun mülakatlar yaptığını da dile getirerek, “Şehit İmam’ın hayatında gördüğümüz şey, görevinin yanı sıra yaptığı eğitim çalışmalarında büyük bir özveri göstermiştir” dedi.

Baba İzzet Ozan: Metin Yüksel’e imrenmiştim
Şehit İmam’ın babası İzzet Ozan ise şehit oğlunun hayatının kitaplaştırılması adına büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, kendi hayatında bir anı anlattı. Baba Ozan, “1980 öncesi MTTB saflarında çalışan bir gençtim. O dönemde Metin Yüksel şehit olmuştu. Ona öyle imrenmiştim ki. Allah bize şahadeti nasip etmedi. Sonuçta bu gün bir şehit babası oldum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri