Dua Yayıncılık'tan Üç Yeni Kitap

Yayın hayatını, "Dua bir iksirdir; toprağı gümüşe, gümüşü altınaçevirir" sloganıyla sürdüren Dua Yayıncılık üç nitelikli kitabı dahaokuyucusuyla buluşturdu.

Dua Yayıncılık çıkardığı “Karanlıktan Nura, Kuran’da Zafer, Kur’an Okuma Adabı” üç yeni eser ile kültür hayatımıza önemli hizmette bulundu.

Dua Yayıncılık’tan çıkan bu eserleri tanıyalım:

Karanlıktan Nura

Ahmed Faiz imzalı, eser Yazar Nurullah Gülsever tarafından tercüme edildi. On bölümden oluşan kitap, kainat, tesadüf, tabiat, bir yaratıcının ve yöneticinin olması, tefekkür gibi bölümlerden oluşmaktadır. İnsanlığın karanlıktan nura ancak Kur’an ile çıkabileceğinin vurgulandığı eserde, yüce yaratıcıyı inkar etmenin insanoğlunun işlediği en büyük suç olduğu belirtiliyor. Zulmün karanlığın, insanı daha bir gaddar ve vahşi yaptığı buna karşılık ise Allah’ı bilmenin, ona kul olmanın, karanlıktan nura çıkarttığı ifade ediliyor. İnsan olmanın onurunun imanla kazanılabileceğinin belirtildiği kitapta, insan olmak, zulmetten çıkmak için Kur’an ve kainat ayetlerinin bir pencere olduğu konusu ele alınıyor.

Kuran’da Zafer

Selam Muhammed Bahaş imzalı tercüme bir eserdir. Kitap Abdulaziz Çelik tarafından tercüme edilmiştir. 176 sayfa olan kitapta, İslam Ümmetinin ruhen ve hissen çöktüğüne, tehlikeli toplumsal ayrılıkların baş gösterdiğine ve aralarındaki sevginin yerini düşmanlığa bıraktığına değiniliyor. İslam düşmanlarının mezhepsel, cemaatsel ve hareketsel farklılıklardan yararlanıp ayrılıkları körükleyerek ümmeti birbirinden ayırdığına vurgu yapılıyor. Ümmetin yeni bir diriliş ve silkinişe ihtiyacının olduğuna ve onu zafere götüren manevi etmenleri öğrenmek ve zafer ruhuyla doğrulmak zorunda olduğu belirtiliyor.

Kur’an Okuma Adabı

‘Kur’an Okuma Adabı’ Muhammed Salih tarafından tercüme edilmiş bir eserdir. Kitapta Kuran’ı okuma adabını en iyi şekilde bilmek bütün fikri ve vicdani hür Müslüman’ın başta gelen görevlerinden biri olduğuna dikkat çekiliyor.

Kur’an Okuma Adabı kitabında  “Kuran’ı adabına uygun olarak okuyor muyuz? Kuran’a gerekli saygıyı gösteriyor muyuz? Okurken, öğrenirken, öğretirken nelere dikkat etmeliyiz? “ sorularına cevap aranmaktadır. ( Ziya Gündüz – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri