Bu illerde yaşayanlar DİKKAT!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve İstanbul Anadolu Yakasında, Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bing

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 4, kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, güney ve iç bölgelerde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Bölgelerimize göre hava durumu ise şöyle olacak: 

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve İstanbul Anadolu Yakası) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve batı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Isparta ve Kahramanmaraş ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri