Mehmet Akif'i anlatan oyun büyük beğeni topladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıl dönümü Tokat'ın Zile ilçesinde kutlandı. Zile Belediyesi tarafından organize edilen 'Mehmet Akif dönüyor… Ya siz nerdesiniz?' adlı tiyatro eseri büyük ilgiyle izlendi.

Zile Saray Sineması ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatroya Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Türkiye'de ilk defa Mehmet Akif Ersoy konulu tiyatroyu kendilerinin başlattıklarını ve bunu mümkün olduğunca her yerde göstermeye devam edeceklerini söyledi. Yenilmez, "20 Aralık'ta İstanbul'da başlattığımız bu tiyatro bir ilk olması bizleri ayrıca sevindirmektedir. Mehmet Akif'in Anadolu'nun müsait yerlerine ulaştırmaya gayret edeceğiz." dedi. Yenilmez, M. Akif Ersoy'un doğduğu yerin müze olması için imza kampanyası başlattıklarını sözlerine ekledi. 

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Safahat'ın nasıl yazıldığını, ilelebet nasıl devam edeceğini herkesin farkına varması için çalıştıklarını söyledi. Vidinel, "Safahat kültür hizmetlerinden bir dizidir. Belediye olarak her ay milli kültürümüze bir katkı amacıyla böyle programlar yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri