Habib-i Neccar'ın hayatı senaryolaştırılacak

Hatay'da Habib-i Neccar kıssasının senaryolaştırılması için harekete geçildi. Antakya'nın önemli değerlerinden olan Habib Neccar Hazretleri ve ilgili kıssayı konu alan bir proje için kollar sıvandı.

Hem tiyatro hem sinema alanında yaşanan olayların canlandırılabileceği düşüncesiyle yola çıkan Türkçe öğretmeni ve Araştırmacı-Yazar Ahmet Şanal tarihe sahip çıkmak amacıyla edebiyat ve tarih uzmanlarıyla Habib Neccar konulu projeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Tiyatro için zaten yaşanmış bir öykü var olduğunu, bu öykü üzerine güzel bir kurgu tasarladıklarını söyleyen Şanal, "Senaryo yazılmaya başlandı bile. Geriye senaryoyu sahnelemek kalıyor. Bu işi de Antakyalı tiyatrocu Ömer Tuncer'in yönetmenliğinde yürütebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Habib-i Neccar Hazretleri gibi büyük bir değerin her alanda yaşatılması gerektiğine inandıklarını da ifade eden Şanal, "Sadece tiyatroyla da yetinilmemeli. Böylesine büyük bir değer her alanda yaşatılmalıdır. Bu amaçla yola çıkarak uzun metrajlı bir film için alt yapı çalışmalarına başladık bile. Meşakkatli bir süreç olacak. Ama söz konusu "Sahib-i Yasin" ise hiçbir zorluğun önemi yok. Elimizde şuan için oluşturduğumuz bir sinopsis var. Tretman da ortaya çıktı sayılır. Geriye çekimler ve set kalıyor. İlkin kendi ihtisas alanımızla ilgili olan 'Tiyatro' da yoğunlaşacağız. Özetle, bu konu büyük bir çaba ve bir ekip çalışması gerektiriyor. İlahiyatçı bir bilim adamı öncülüğünde Yasin Suresindeki diyaloglardan yola çıkarak bazı repliklerin oluşturulması ile ilgili de destek almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Konu ile ilgili konuşan Güzel Hatay Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Hidayet Şişkin ise "Antakya'nın böylesine önemli bir değeri sonsuza dek yaşatılmalıdır. Habib Neccar'ın doğruluğu, misafirperverliği, kişiliği, mesajı ve her yönü günümüze ve geleceğe hak ettiği şekilde yansıtılmalıdır. Bu tür çalışmalarda bulunmaktan Antakya ve gıyabında tüm medeniyetler adına gurur duyarız. "Antakya Halkı Ve Habib Neccar" adlı eserin müellifi Dr. Yasin Yılmaz'ın (İlahiyat doktoru) da bu konudaki katkısı oldukça önemlidir. Yapılacak çok iş var. Belki de bu çalışma bir ilk olacak. Çalışma ile ilgili her türlü fikre açığız." şeklinde görüş bildirdi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri