'Kadın haklarında en büyük devrimi O yaptı'

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kadın hakları konusunda en büyük devrimi, doğduklarında onları diri diri toprağa gömülmekten kurtaran Hz. Muhammed (SAV)'in yaptığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen 7. Yılın Altın Kadınları Ödülleri verildi. Programa Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Başkan Zeybekci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Denizli Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, 8 Mart'ın 1910 yılından itibaren Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını söyledi. Başkan Zeybekci ise kadınların siyasetteki en büyük engellerinden birinin, partilerdeki kadın kolları olduğunu ifade etti. Zeybekci, "Türkiye'de siyaset ve siyasi parti unsurunun da kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP'yi kurduğunda kadın kolları var mıydı, yok muydu? Kadın hakları ve özgürlükleri veya eşitliğinin hakikaten Türkiye'de tescillendiği gün, bütün siyasi partilerdeki kadın kollarının kapatıldığı gündür. Başta AK Parti, CHP, MHP ve diğer partilerde kadın kollarının kapatıldığı gün, Dünya Kadınlar Günü başka bir anlam ve güzellikle kutlanacaktır. Bu partilerde erkek kolları var mı? İnşallah o günleri sağlığımızda görürüz.'' dedi.

Dünyada kadın haklarının, bin 500 yıl öncesine göre ileriye mi geriye mi gittiğinin tartışılması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, kadınlara haklarının verilmesi konusunda en büyük devrimin, Hz. Muhammed (SAV) zamanında yapıldığını kaydetti: "Peygamberimiz döneminde İslamiyet'le kadınların, kadın ve insan olarak erkeklerle eşit noktaya getirilmesi anlamında en büyük, en devrimci adım atılmıştır. Evdeki hayvanlardan bile değersiz haldeyken ana, kadın ve kız olmasının değeri verilmiştir. Sonraları ise karanlık dönemler başlamıştır.'' şeklinde konuştu. Vali Vekili Ertekin de Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, millî mücadele yıllarında kadınların çok önemli görevler üstlendiğini, bugünlerde ise yaşamın her alanında yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kadın Meclisi Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan "Hans, Ne Şans" isimli oyun sahnelendi. Daha sonra Denizli'ye özgü kıyafetler sergilendi. Törende ayrıca, "Altın Kadınlar" ödülleri sahiplerini buldu. Sanatçı dalında Tuğba Ünsal'ın ödülünü Vali Vekili Ertekin, İş Kadını dalında Semra Akça Acar'ın ödülünü Başkan Zeybekci, Farklı Meslekler dalında ise Fatma Akbaş'ın ödülünü Başkan Yardımcısı Şamil Çınar verdi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri