Yazıcıoğlu ismi Bor'da bir caddeye verildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Niğde'nin Bor ilçesinde bir caddeye verildi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 25 Mart 2009'da helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısını yaşatmak üzere, ilçede bir caddeye isminin verilmesini teklif etti. Bor Belediye Meclisi, yapılan müzakerede, şehrin ana caddelerinden olan Adana Caddesi'nin yerine 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi' isminin verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Başkan Erat, yaptığı açıklamada; Türkiye'yi üzüntüye boğan helikopter kazasının Bor'da da üzüntüyle karşılandığını belirtti. Erat, "Dürüst, sözünün eri ve tüm halk tarafından sevilen bir siyasetçiydi. Ölümüne herkes gibi bizler de çok üzüldük. Muhsin Yazıcıoğlu, hayatı boyunca Türkiye'nin değerleri için mücadele etmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu bu ülke uğruna bir çok sıkıntılara girmiş, bir çok badirelerden geçmiş ama asla ve asla eğilmemiş, bükülmemiş ve ilkelerinden taviz vermemiştir. Biz O'nu unutmadık. Ahde vefamızı jestle göstermek istedik. Değerli siyaset adamı, bu ülkenin evladı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Bor'un kalbinde, bu caddede yaşayacak ve şükranla minnetle anılmaya devam edecektir." dedi.

Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin bir caddeye verilmesini oy birliği ile kabul ettiklerini ifade eden Erat, bundan sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Bor'da bir ömür boyu yaşatılacağını kaydetti. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri