İstiklal Marşı Şairi Ersoy anıldı

Yozgat'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümü ve M. Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan programa Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kompozisyon yarışmasında birinci olan eserlerin okunmasıyla başlayan programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, kişiliği ve eserlerini konu alan bir tiyatro oyunu sahnelendi. İstiklal Marşı'nın tamamını ezberden en güzel okuma yarışmasında birici olan Çekerek Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Karslı, İstiklal Marşı'nı okumasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Vali Amir Çiçek de İstiklal Marşı ve Milli Şair M. Akif Ersoy'un toplumdaki yeri ve önemine değinerek, "Okullarımızdaki öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız İstiklal Marşı'mızın 10 kıtasındaki her kelime ve her cümledeki o sözlerin ne anlam taşıdığını yüreğimizde ve kalbimizde hissetmemiz gerekir. İstiklal Marşımız okunurken duygulanabiliyorsak tüylerimiz ürperiyor. Gözlerimiz yaşarıyorsa elbette ki üzüntüden değil vatan ve millet sevgisindedir. Allah, İstiklal Marşı'mızı yeniden yazdırmayı nasip etmesin," diye konuştu.

Konuşmaların ardından, program İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri