Din görevlileri konferansta buluştu

Yozgat'ta din görevlileri tarafından kurulan Gönül Doktorları Derneği, Kur'an-ı Kerim'in dünyaya indirilişinin 1400'üncü yıl dönümü nedeni ile 'Nasıl Bir Din Görevlisi' konulu konferans düzenledi. Bozok Kültür Merkezi salonunda tertip edilen konferansa ca

Konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Keskin, Kur'an-ı Kerim'in indirilişi, Hz. Muhammed'in (SAV) ve din görevlilerinin üstlendiği misyon konusunda bilgi verdi. 

İmamın namaz kıldıran anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Hasan Keskin, "Bir camide ilim takva açısından en ehil kimse imamdır. Allah bu kutsal görevi imamlarımıza vermiştir. Her şeyden önce bu bizim için çok büyük bir nimettir. Âlimlerimiz bu konu üzerinde durarak imamlığa en layık kimdir ve nasıl olmalıdır açısından kitaplarda açıklamaları vardır. Geçmişte İmam Malik, İmam Gazali, İmam Şafi gibi hocalarımız bizim mezhep hocalarımızdır." diye konuştu.

Gönül Doktorları Dernek Başkanı Necati Kaya ise Yozgat'ta din görevlileri tarafından 2008 yılında kurulan Gönül Doktorları Derneği'nin zaman zaman toplumu ve çalışanları ilgilendiren konularda böyle programlar düzenlediklerini ifade etti. Kaya, "Şimdi de din görevlilerimize yönelik olarak bu konferansı düzenledik. Günümüzde imamlarımız sorumlulukları gün geçtikçe daha da iyi anlaşılmaktadır." dedi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri