Özgürlük Peygamberi

Sevgili okurlarım, bu hafta Hz. Muhammed (s) hakkında birkaç kelam edeceğim. Zira biliyorum ki O kutlu nebiyi anlatamaya kalemler ve kâğıtlar yetmez!

Özgürlük onunla başladı, mazlumların ismi onunla şereflendi. Hz. Peygamber (s) doğdu, dünyaya nur doğdu. Nur cihana umut oldu. Umut insanlığa kurtuluş oldu. O,doğdu şirk ve zulmün beli kırıldı. Zayıf insanların ezildiği bir dönemde Hz. Muhammed (s) Rahman’ın bir müjdesi bir elçisi olarak doğdu üzerimize, özgürlüğün yolu O’ kutlu nebiyle açıldı.

Özgürlük Peygamberi (s) onun olduğu yerde haksızlık olmaz. Adalet, onunla yeşerdi. Hz. Muhammed (s) İslam ile insanların adalete kavuşacağını söylüyordu. Adalet özgürlüğün kardeşidir.

Özgürlük Peygamberi (s) in olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde mutluluk vardı. Ben peygamberimin verdiği özgürlüğü istiyorum. Ben peygamberimin (s) verdiği mutluluğu istiyorum. Ben peygamberimin (s) verdiği güveni istiyorum. Ben peygamberimin (s) adaletini istiyorum!

Özgürlük Peygamberi (s) ne hasret bir ümmetiz. O’ insanlığın en merhametlisi, insanlığın en adaletlisi, hayatın tek anlamı ve önemiydi.

Özgürlük Peygamberi (s) şerefli Kur’an’ın ilk tebliğcisi ilk müfessiriydi. Yetimlerin umudu, umutsuzların goncası, yeryüzünün tek gülü özgürlük Peygamberi!

Özgürlük Peygamberi ( s) seni daima takip edeceğiz. Seni hayatımızın birincisi yapacağız. İslam coğrafyası; sözlerine, getirdiğin ilahi mesaja tam manada teslim olarak özgürlüğüne kavuşacaktır. Yetimler seninle hayat bulacaktır, haklılar haksızlar karşısında seninle zafer bulacaktır!

Özgürlük Peygamberi ( s) seni sevdiğimiz kadar kimseyi sevemeyiz, seni özlediğimiz kadar kimseyi özleyemeyiz, seni seven Rahman’ın sevmiştir. Seni seven Kur’an sevmiştir. Seni seven İslam’ı sevmiştir. Seni seven adaleti sevmiştir. Seni seven senin yolunda kendini adayanları sevmiştir!

Özgürlük Peygamberi (s) insanlığın incisi hayatın birincisi. Senin olduğun yerde şefkat, merhamet olurdu. Senin olmadığın yerde medeni bir vahşet var. Senin olduğun yerde hukuk var, senin olmadığın yerde hukuksuzluk var.

Özgürlük Peygamberi (s) senin olduğun yerde rahmet var, seni hayatından terk edenler İslam medeniyetine elveda edenlerdir. Seni hayatının merkezine alanlar medeniyetin merkezine mücahit olanlardır!

Özgürlük Peygamberi (s) sen hayatımız da taç, insanlık sana muhtaç!

Sevgi ve dua ile…

ZİYA GÜNDÜZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri