O toplantı için ne dediler-FOTO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılım çalışmaları kapsamında sinema sanatçılarıyla buluştu. Sanatçılar toplantıyı tatmin edici bulurken ellerini taşın altına koymaya hazır oldukları mesajını da verdiler.

SANATÇILARLA BULUŞMA TOPLANTISININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Sanatçılardan Lale Mansur, bu davete ''Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları'' adına katıldığını, Başbakan Erdoğan'dan bir randevu talebinin olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan diğer sanatçıların çok farklı konulara değindiğini belirten Mansur, tatmin edici bir toplantı olduğunu, sektörel konuların da ele alındığını anlattı.

Mansur, ''Demokratik açılım''ın bir demokratikleşme projesi olduğuna inandığını ve desteklediğini belirtti.

Ediz Hun da olumlu bir görüşme olduğunu, herkesin fikirlerini açıkladığını anlattı.

Din, dil ve ırk gözetmeksizin insanların birbirini kucaklaması gerektiğine inandığını dile getiren Hun, kendisi için huzurlu bir toplantı olduğunu sözlerine ekledi.

İclal Aydın da ''Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde sol gelenekten gelen bir ailenin çocuğu olduğunu'' belirterek, babası ve dedesinin kendisi doğduktan sonra Türkçe öğrendiğini söyledi.

Bugün Türkçe konuşmasının babası ve dedesi için bir ''Türkiye mucizesi olduğunu'' vurgulayan Aydın, dedesi ile 8 yaşındaki kızı arasındaki süreçte yeterince düzenleme yapılmadığını belirterek, ''Burada olmaktan mutluyum. İyi ve aydınlık bir Türkiye için elimi taşın altına koymaya geldim'' dedi.

Kerem Alışık da Başbakan Erdoğan'ın verdiği söz söyleme fırsatını değerlendirip ''demokratik açılım'' konusundaki görüşlerini aktardığını ifade ederek, ''Başbakan'ın profesörden sanatçılara kadar herkesin fikrini alması, toplantıların içinin dolu olması ve yapılacak işlerin üzerine samimiyetle gidilmesi gerçekleşirse bu süreç başarılı olacaktır'' diye konuştu.

Özhan Eren: Kendine benzemeyenden uzak durmak, iki asırdır hayır getirmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile demokratik açılım toplantısına katılan sanatçılardan Özhan Eren, kendine benzemeyenden uzak durmanın iki asırdır hayır getirmediğini söyledi. Toplantıyı değerlendiren Eren, sohbet havasında açılımın konuşulduğunu kaydetti.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özhan Eren, "Toplantı öncesi ve sonrasında görüşünüzde bir değişiklik oldu mu? sorusuna "Benim görüşlerimde çok bir değişiklik yok. Eskiden ne biliyorsam o.

Öncelikle bir birimizle konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin temel derdi; sevgisizlik, bir birimize çok anlayışlı davranmamamızdır. Herkes farklı düşünebilir, farklı yaşabilir. Allah zaten eşitlik vermemiş, adalet vermiş. Bunlara dikkat etmek lazım. Bunu başarırsak bu toplum her şeyi başarır. Kendine benzemeyenden uzak duruyor herkes. Bunun hayrı olmadı iki asırdır." diye konuştu.

Can Gürzap ise, kendisinin toplantıda söz almadığını belirterek, görüşmenin çok faydalı olduğunu söyledi.

AJANSLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri