Eşcinseller ne düşünüyor?

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın, “Eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi edilmelidir” sözleriyle başlayan tartışmayı, Vakit olayın birebir tarafı olan eşcinsellere sordu.

ÜSAME KARAKIŞ'IN HABERİ...

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın, “Eşcinsellik bir hastalıktır tedavi edilmelidir” açıklamalarına toplumun farklı kesimlerinden, farklı tepkiler gelirken, Vakit muhabirleri olayın bizzat tarafı olan eşcinselleri dinledi. Ev arkadaşları bizleri evlerinde kabul ederek sorularımızı cevaplandırdı.

“TRAVESTİLERİN YÜZDE 95’İ YAŞADIĞI HAYATTAN MEMNUN DEĞİL”
20 yıldır İstanbul’un çeşitli semtlerinde ve özellikle Taksim bölgesinde ‘çalışan’ eşcinsel kimliğiyle yaşayan travesti Canan, 17 senedir Taksim’in arka sokaklarında bir binada kiracı olarak oturuyor. Binanın hepsinde kendisi gibi arkadaşları oturuyor. Bakan Kavaf ve Sevigen’in açıklamalarını gazetemize değerlendiren Canan, “Yaşadığımız hayattan memnun değiliz. Travestilerin yüzde 95’ine sorun hepsi memnun olmadığını söyler. Bir şekilde kendimizi bu işin içinde buluyoruz ve buradan çıkış da hiçbir şekilde mümkün değil” dedi.
Canan, birçok eşcinsel ve travesti derneklerinin aksine, Bakan Aliye Kavaf’a destek veren açıklamalarda bulundu. Travesti Canan, eşcinselliğin psikolojik bir hastalık olduğunu ve bu konuda Bakan’ın açıklamalarına katıldığını söyledi. Canan, “Bakanın tespitlerini yerinde ve doğru buluyorum. Evet, eşcinsellik bir hastalık ama ben bu hastalığın tedavisinin olduğunu düşünmüyorum. Keşke tedavisi olsa da, biz de tedavi görsek. Ben eşcinselliğin içgüdüsel bir durum olduğuna inanıyorum, yani geçmişten gelen bir süreç. Bazıları bunun sonradan olduğunu söylüyor ama bana göre çocukluktan gelen bir şey” şeklinde konuştu. Canan’ın diğer ev arkadaşları ve bina arkadaşları görüntü vermek istemediler ama onlar da arkadaşları Canan gibi düşündüklerini dile getirdiler.

“GENELKURMAY YASAĞI KALDIRIRSA ASKERE GİTMEK İSTERİM”
CHP’li Mehmet Sevigen’in Meclis’te eşcinsellerle basın açıklaması yapması, “Eşcinsellerden de kuvvet komutanı olabilir” sözlerini ve TBMM’ye konuyla ilgili soru önergesi vermesi olayını sorduğumuzda Canan bize şu cevabı verdi: “Genelkurmay bunun önünü açarak bizi mutlu eder. Biz de bu ülkeye hizmet etmek isteriz. Komutanlarımız askere gitmemizin önünü açarsa neden gitmeyeyim ki. Sonuçta her insan güç ve makam sahibi olmayı ister.”

VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri