'Ümmet Şuuru' okuyucuyla buluştu!

Fütüvvet Yayınları, Araştırmacı / Yazar Mustafa Çelik Hocanın yeni bir eserini daha, fikri hür vicdani hür Müslümanlarla buluşturdu. Ümmetin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi Müslümanların ortak özlemidir.

Vahid olan Allah, kavimlerimiz, renklerimiz, mezhep ve meşreplerimiz farklı da olsa Müslümanlar olarak ümmet-i vahide olmamızı istiyor:

“İşte sizin bu ümmetiniz bir ümmet-i vahide/tek ümmettir. Bende sizin rabbinizim. Öyleyse bana ibadet ediniz” (Enbiya/ 92)

Kulluk kitaplarında “ümmet-i vahide” olun emri yer alan Müslümanlara kavmiyetçiliği, milliyetçiliği/ulusçuluğu teklif etmek abesle iştigal etmektir.

Kavmiyetçilik /Milliyetçilik ateşinin Müslümanları çepeçevre kuşattığı bir zaman ve mekânda “Tek Ümmet Şuuru” anın vacibidir. Tek ümmet şuurunu kuşanmamız, imanımızın gereğidir. Nasıl ki Rabbimiz bir tektir, aynı şekilde mensup olduğumuz İslâm ümmeti de öyle bir tektir!


Müslümanların ümmet olarak bütünlüğüne, birliğine dikkat etmemiz ve sürekli dayanışma içinde olmamız gerekir.

Ümmet Şuuru kitabı, ümmet konusunu derinlemesine incelemiştir. Bu güzel eseri bizlere kazandırdığı için, Mustafa Çelik Hocaya ve Fütüvvet Yayınlarına teşekkür ediyoruz.

MUSTAFA ÇELİK KİMDİR?
1960'da Ş.Urfa'nın Bozova ilçesinin Boztepe köyünde doğdu. İlk tahsilini Boztepe Köyü İlkokulunda tamamladı. 1973-74 öğretim yılında Urfa İmam-Hatip Lisesine kaydoldu. Orta kısmı Ş. Urfa İmam-Hatip Lisesinde, liseyi de 1980–81 tarihinde Bitlis İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yazı hayatına ortaokul yıllarında başladı. “İslami Hareket Fıkıhı” isimli eserinden dolayı 2 yıl ceza aldı.

Yazarın bugüne Kadar: "Ölçü", "Yenda", "Misak", "Fütüvvet" Yayınlarından 120'nin üzerinde eseri yayınlandı. Vahdet Gazetesi Ribat Dergisinde birçok yazısı yayınlandı. Halen Vakit Gazetesinde Ve Misak Dergisinde Yazmakta olup, konferans ve sohbetlerine devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri