Çoçuklar için 'çok güzel hareketler'

Meclis Çocuk Cezaevlerini İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “çok güzel hareketler” dedirtecek üç sosyal sorumluluğun altına imza attı. Ataş, harabe hale gelen ve çocukların zorlukla yaşadığı Bergama

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

FELAKET GÖRÜNTÜLER VAR 

Altı ilde, sekiz çocuk cezaevini inceleyen Ataş, Bergama Çocuk Cezaevi’nin durumu karşısında şoke oldu. Koğuşların ve çocukların ortak kullanım alanlarının çok kötü olduğunu ve atıl halde bulunduğunu gözlemleyen Ataş, cezaevi müdürüne niçin boya yapılmadığını sordu. “Bakanlıkla yazışma yaptık ama bir sonuç alamadık. Ödeneğimiz yeterli değil” yanıtını alan Ataş, müdüre “Ne kadar boyaya ihtiyacın varsa ben göndereceğim” dedi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yı arayan Ataş, bölgesinde yardımcı olacak boya fabrikasının olup olmadığını sordu. Yazıcı da fabrikaları arayarak, Bergama’ya bir tona yakın boya gönderilmesini sağladı. Cezaevi müdürüne “En yakın zamanda boyanmış haliyle görmek istiyorum” talimatını veren Ataş’ın isteği 1.5 ay içinde gerçekleşti.

SİYAH CİLTLER DEĞİŞMELİ
Ataş, Bergama Cezaevi gibi Elazığ Çocuk Cezaevi’nin kütüphanesinden de rahatsız oldu. “Geçmişten beri uygulanan bir sistem var. Kitaplar, simsiyah ciltlerle ciltleniyor, arkasına numaralar yazılıyor. Okuma hevesi olanın bile hevesini kıran bir görüntü” diyen Ataş, çocuklara kitap okuyup okumadıklarını sordu. Ataş, “Okuyoruz; ama burada okunacak kitap yok” yanıtı üzerine “Size kitap göndereceğim ama herkes okuyacak” dedi. Konuyu anlattığı arkadaşı Güneş Sigorta’nın Genel Müdürü, Ataş’a, “Bütün kitapların teminini ben üstleniyorum” diyerek kitapları gönderdi.

MP4’e KARŞILIK OKUL SÖZÜ
Ataş, Mersin Çocuk Esirgeme Kurumu’nda da okula gitmeyen iki kız çocuğunun MP4 isteğini gerçekleştirerek “okula gitme” sözü aldı. Ataş, Mersin’de karşılaştığı olayı şöyle anlattı:
“Tedbirli Rehabilitasyon Çocuk Merkezi’nde, kızların kaldığı bölümde ‘okula gidiyor musunuz?’ diye sordum. Görevliler, ‘Herkes gidiyor; ama iki kızımız gitmiyor’ dedi. ‘Niye?’ diye sorduğumda gitmek istemediklerini söylediler. Bir tanesi bize ‘MP4 gönderir misin?’ dedi. ‘Okula gidersen söz göndereceğim’ dedim. ‘Valla mı?’ dedi. Bir tanesini ikna edememişler. Hiç gitmeyecekmiş. Onu da ikna ettim. Sana da göndereceğim dedim. Üç çocuğumuza MP4 gönderdim.”

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri