İlginç mezar tartışması-video

Habervaktim, BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın eşi Gülsima Sakık’ın Ankara Gölbaşı’ndaki mezarıyla ilgili tartışmaların video görüntüsüne ulaştı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, AK Partili Belediye Başkanı döneminde gerçekleşen definle ilgili “İlçe sakini değildi ve o gün ilçemizde bir şehit cenazesi vardı” gerekçesini dile getirerek, BDP’li Sırrı Sakık’ın eşi Gülsima Sakık’ın Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilmiş olmasına tepki gösteriyor.  
Tartışmanın ayrıntıları şöyle:

ANKARA’nın Gölbaşı Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Mehmet Atak'ın, BDP’li Sırrı Sakık’ın eşinin mezarını kastederek, AK Partililere yönelik, “Vatan hainlerinin eşini buraya defnettiniz” sözleri tartışmalara neden oldu. Tartışma, AK Parti’den MHP’ye geçen Belediye’nin icraatının tartışıldığı Belediye Meclisi’nde yaşandı.
10 Ocak 2007’de vefat eden Gülsima Sakık’ın Gölbaşı’ndaki Belediye Mezarlığı’na defnedilmesi olayını, isim anmadan hatırlatan MHP’li Atak, AK Partilileri, “Yakın geçmişte neler yaptığınızı biliyoruz. Vatan hainlerini getirip buraya defnettiniz. Vatan hainlerinin eşini buraya defnettiniz” diye eleştirdi.

MHP’li Mehmet Atak, Sırrı Sakık’ın eşinden doğrudan bahsetmediğini belirtirken, Gölbaşı Belediye Başkanı MHP’li Yakup Odabaşı, “Kimseye, ‘Cenazeni al git’ demiyoruz. Geçen dönem icraatları tartışılırken bu konu gündeme geldi. Olay bundan ibaret” dedi.

Belediye Meclisi üyeleri ise cenazenin getirildiği gün, dönemin AK Partili Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak’ın sıkıntı yaşadığını söylüyorlar. Bir üye şu bilgileri verdi: “O gün ilçemizde bir astsubayın cenazesi vardı. Belediye yönetimi, ilçe sakini değil diye Sakık’ın eşinin ilçe mezarlığına defnini kabul etmek istemedi. Fakat bir bakanın araması üzerine kabul ettiler.”

SAKIK’IN TEPKİSİ
Olayı kısa sürede duyan Sırrı Sakık, tartışmayı birçok kaynaktan doğrulattığını belirterek, şunları söyledi: “Ailem, kardeşlerim ve aşiretim, eşimin cenazesini Muş’a defnetmemi çok istedi. Ama ben direndim. Bu benim, bütün ülkeye verdiğim mesajımdı. Ülkede birliği, bütünlüğü ne kadar içten istediğimin mesajıydı. Ankara’da olsun, yanımızda bulunsun istedim. Israrlara direndim ve buraya defnedilmesini sağladım. Ardından ablam vefat etti. Onu da Gölbaşı’na defnetmek istedim. Ancak tüm uğraşlarımıza rağmen sonuç alamadık. Keşke onu da oraya defnedebilseydim.” “Yapılmak istenen Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne darbe vurmaktır” diyen Sakık, şöyle devam etti: “MHP’li üyeler, eşimin cenazesinden terbiyesizce ‘terörist’ diye söz etmişler. Konuyu TBMM gündemine taşıyacağım. Gerekirse, mezarı açtırıp, cenazemi Muş’a götürüp defnedeceğim.”

HABERVAKTİM/ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri