Günümüz insanının temel problemi!

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel, günümüz insanının temel probleminin, insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i (sav) yeterince tanımamaktan kaynaklandığını belirtti.

Dünyada hiç kimsenin Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav) kadar sevilmediğini vurgulayan Ali Rıza Temel, necip Türk milletinin En Sevgili'ye sevgilerinden ötürü erkek çocuklarına genelde Ahmet, Mehmet, Mustafa, Mahmut, Muhammet, Talha ve kız çocuklarına da Hatice, Ayşe, Fatma, Zeynep, Rukiye ve Ümmü Gülsüm ismini verdiğini söyledi. 

Ali Rıza Temel, Manavgat Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Delta Düğün Salonu'nda düzenlediği 'Kur'an ve Hz. Peygamber' konulu konferansta konuşma yaptı.
Temel konuşma yapmadan önce Manavgat Müftülüğü, Allah'ın yüce kelamını okumasını öğrenenlere belgelerini verdi.

Dünyada barış, huzur ve sevginin hakim olması için Muhammedi bir ruha ihtiyaç olduğunu belirten Temel, kangren olmuş sorunlara köklü neşter vurmak için resmi peygamber sevgisi değil, hasbi peygamber sevgisine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Temel, "Hayat uzun ince bir yoldur. Biz insanlarda yolcularız. Yolculukta yol haritamız Rabbimiz'in gönderdiği yüce kelam Kur'andır. Rehberimiz ve kılavuzumuz ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)." diye konuştu.

Gerçek anlamda peygamber sevgisinin Güllerin Efendisi'ni anlama ve örnek hayatını hayata geçirmekle mümkün olacağına dikkat çeken Temel, dükkanına 'Aldatan bizden değildir' kutlu sözünü asıp ardında da müşterisini kandıran kişilerin samimiyet yoksunu zavallılar olduğunu kaydetti.

Temel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüce kitabımızın ilk emri okudur. Yapılan istatistiklere göre ABD'de bir kişiye 12 kitap düşüyor. Ülkemizde ise maalesef 12 kişiye kitap düşüyor. İlk emri oku olan dinin mensupları olarak halen okur yazar sıkıntımızın olması düşündürücü."

Türkiye'de her yıl 110 bin kişinin değişik nedenlerden ötürü boşandığını işaret eden Temel, aile hayatının huzurunun peygamberi sevgiyle mümkün olacağının altını çizdi.

(cihan)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri