'Mevlana Yılı' 2010'a kadar sürecek

Hollanda'da 'Mevlana ve Hoşgörü Yılı' 2010'a kadar devam edecek.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO)'nun geçtiğimiz yıl ilan ettiği ve 'Mevlana ve Hoşgörü Yılı', Hollanda'daki 17 kültür ve sanat kuruluşu tarafından 2010'a kadar uzatıldı.

Kuruluşlar adına Veyis Güngör imzasıyla yapılan açıklamada, gösterilen ilgi üzerine Hollanda'da Mevlana etkinliklerinin 2010'a kadar uzatıldığı belirtildi. 2007 için amaçlanan hedeflerin yakalandığı, düzenlenen faaliyetlerle 5 milyon dolayında kişiye ulaşıldığı kaydedildi.

UNESCO'nun ilan ettiği Mevlana yılının amacının Türkiye'nin, kültürümüzün ve insanlık gündemini etkileyen Mevlana'nın küresel düşüncelerinin tanıtılması olduğunu aktaran Güngör, düzenledikleri etkinliklerle Hollanda'daki gençlere de büyük düşünürü tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Güngör, geçtiğimiz yıl Mevlana'yı tanıtıcı 26 etkinlik planladıklarını, bunların 24'ünü gerçekleştirdiklerini anlattı. Hollanda Mevlana Yılları etkinlikleri geçtiğimiz yılda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri