'Sezai Karakoç okunmayı ve anlaşılmayı bekliyor'

'Sezai Karakoç'u Okumak ve Anlamak' konulu panelde konuşmacılar, şairin toplum tarafından tam ve doğru olarak anlaşılamadığını söyledi.

Üniversite Kitapevi tarafından düzenlenen 'Sezai Karakoç'u Okumak ve Anlamak' konulu panel Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlendi. İki oturum halinde gerçekleştirilen programın birinci turu Atatürk Üniversitesi(AÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sadık Kılıç'ın oturum başkanlığında yapıldı. AÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr Mehmet Törenek, 'Sezai Karakoç'ta batı algısı', Doç.Dr. Erdoğan Erbay, 'Sezai Karakoç'un yitik cenneti' ile Felsefe bölümü öğretim üyelerinden Yar. Doç. Dr. Ali Utku, 'Diriliş düşüncesinin yakın dönem Türk düşüncesine etkisi' konularında konuştu.

Panelin son oturumunda ise Eğitimci Fadime Şık, 'Sezai Karakoç'ta insan-ı kamil', Şair- yazar Metin Önal Mengüşoğlu, 'Sezai Karakoç'ta şiirin esin kaynakları', Yazar Asım Gültekin, 'Sezai Karakoç'un Tahası' ve Yazar- Şair Şaban Abak ise 'Sezai Karakoç'un İslam milleti anlayışı' hakkında konuştu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Birey Yayınevi Yayın Yönetmeni Üniversite Kitabevi sahibi Mahmut Balcı, şair ve fikir adamı Sezai Karakoç'un yeni yetişen nesil ile bir dönem fikirleri ile beslenen sağ görüşlü politikacılar tarafından doğru olarak algılanamadığını söyledi. Balcı, Karakoç'un okunmayı ve anlaşılmayı bekleyen bir fikir adamı ve şair olduğunu dile getirerek, "Bir dönem Sezai Karakoç'un eserleri ile yetişenler ve günümüzde Türk siyasetine yön verenler Sezai Karakoç'u doğru mu yoksa yanlış mı okudular. Karakoç günümüzde okunmayı ve anlaşılmayı bekliyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri