Ters laleye Türkçe isim

Hristiyanlar'ın Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiğinde boynunu büktüğüne inandığı ve bundan dolayı kutsadığı Ters Lale, Türkçe kimliğine kavuşacak.

Anavatanı Türkiye olmasına rağmen, buradan çalınarak Avrupa ülkelerinde çoğaltılan ve yabancı isim altında dünyaya yayılan Türkiye'nin biyolojik zenginliği Ters Lale'nin yeni çeşitlerini üretip Türkçe isim vermek için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bilim adamları harekete geçti. 

YYÜ Gevaş Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şevket Alp ve 6 kişilik ekibi, Ters Lale'nin yeni çeşitleri üzerine araştırma başlattı.

Yrd. Doç. Dr. Alp, "Amacımız, Ters Lale'nin farklı cinslerini bulup çoğaltıp, yeni bir çeşit haline getirip dünyaya Türkçe isimleriyle sunmak. Bunu yapmazsak, bu laleler bir şekilde Avrupa'ya gidecek, yabancı bir isim altında piyasaya sürülecek ve sizin bu genetik zenginliğinizi yabancılar dünyaya kendi adlarına yayacaklar. Bu lalalerin orjini ne Avrupa ne de Amerika. Bu çalışma sonucunda hazırlayacağımız projeyle 15 yeni çeşit Türkçe isimle Ters Lale üreteceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri