'En Sevgiliye Mektup' yarışması sonuçlandı

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Peygamber Efendimize Mektup' yarışması sonuçlandı. Yarışmada derece girenlerin ödülü, yarın yapılacak törenle verilecek.

Hayır Kapısı Yardımlaşma Derneği ve Sur Eğitim Kültür ve Bilim Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği yarışmanın ödül töreni için basın toplantısı yapıldı. 

Hayır Kapısı Kültür ve Bilim Derneği Başkanı Cevdet Kara, geçmişte aile içindeki huzur ortamının günümüzde azaldığını belirterek, "Eskiden aileler huzur halindeyken, bugün bütün evlerde huzursuzluk yaşanıyor. Büyükler ve küçükler arasında sevgi ve saygı yok denecek kadar azaldı." dedi.

Yarışmaya, özellikle çocukların ilgi gösterdiğini anlatan Kara, geçen yıllarda olduğu gibi yine dereceye girenlere birbirinden değerli hediyeler takdim edeceklerini belirtti. Kara, "Bu programı yapmamızdaki temel amaç, bugün insanlık ve toplumumuz büyük bir ahlaki çöküntü ve dejenerasyon yaşamaktadır. Maddi imkanlar ve teknolojik imkanlar, insanoğlunun hayatını çok daha kolaylaştırırken, manevi hayatını adeta zehirleyerek dünyayı cehenneme çevirmektedir. Bütün ilişkiler insani ahlaki ve İslami olmaktan çıkmış. Çıkar ve menfaate dayalı sadece bencil ve kendini düşünen egoist yaklaşımlara dönüşüyor. Kısacası insanlık her geçen gün biraz daha yaşlanırken ahlaktan edepten manevi değerlerden uzaklaşıyoruz.

İnsanlık yeniden kendi öz değerlerini arıyor yani kuran ahlakı yeniden kendi öz değerlerini arıyor. Bu sebeple bu faaliyetler çok büyük önem ve anlam ifade ediyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri