Serdar Ortaç'a çatallı saldırı

Magazin Gazetecileri Derneği’nin 10 Şubat 1999’da düzenlediği 6. Altın Objektif Ödül Töreni’nde, “Kürtçe albüm yapıp, klip çekeceğim” dediği için Ahmet Kaya’ya çatal fırlatan sanatçı grubunun başını çeken Serdar Or

Öğrenciler, sahneye çıkan Ortaç’a çatal, bıçak, şişe ve yumurta fırlattı. İki dansçısı yaralanan Ortaç, bir şarkı söyledikten sonra sahneden indi.

Dansçılar yaralandı
Hacettepe Üniversitesi’nin bahar şenlikleri kapsamında önceki akşam konser vermeye hazırlanan Ortaç, öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Sahneye çıkan Ortaç’a, yüzleri poşulu bir grup öğrenci çatal, bıçak, bira şişesi ve yumurta fırlattı. Öğrencilerin fırlattığı cisimler Ortaç’ın iki dansçısını yaraladı. Protesto üzerine konseri yarım bırakarak kulise giden Ortaç, İstanbul’a döndü. Hastaneye götürülen dansçıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ortaç’ın sahneden inmesinin ardından “Ahmet Kaya’yı unutmadık” yazılı pankart açan protestocular, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı attı. Protestocu öğrenciler ile konseri dinlemek için şenliğe gelen diğer öğrenciler arasında da kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden özel güvenlik görevlileri biber gazı kullandı.

Pişmanım dedi unutturmadı
Paris’te 2000 yılında ölen Ahmet Kaya, 11 yıl önce ödül aldığı Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde “Albümümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum. Yayınlamazlarsa da Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum” deyince olay çıkmıştı. Kaya’ya masadaki çatal ve bıçakları atan ünlülerin arasında Ortaç da vardı. Ortaç, Kaya sahneden indikten sonra mikrofonu eline almış ve “Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil. Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!” demişti. Salondan güvenlik kordonuyla çıkarılan Kaya, daha sonra yurtdışına çıkmış ve yargılandığı davalar nedeniyle bir daha Türkiye’ye dönememişti.

Yumruk da atılmıştı
Olayın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen, geçen yıl Ortaç, 15. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni’nde Cafer Arat isimli bir şarkıcı tarafından Ahmet Kaya olayı nedeniyle yumruklu saldırıya uğradı. Ortaç daha sonra Milliyet’e verdiği röportajda “Ahmet Kaya’nın o gece linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım. Bugün olsa bu tepkiyi asla vermem” demişti.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri