Pars'ın cenazesi 12 Mart'ta defnedilecek

İstanbul'da bu sabah vefat eden sanatçı Kenan Pars'ın cenazesi, 12 Mart çarşamba günü düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

Pars için ilk tören, Bakırköy Sanatçılar Derneği'nde gerçekleştirilecek. Kenan Pars'in cenazesi, daha sonra Bakırköy Ermeni Kilisesi'nde yapılacak törenin ardından Bakırköy Ermeni Mezarlığı'na defnedilecek.

Asıl adı Kirkor Cezveciyan olan Ermeni asıllı yönetmen, tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Kenan Pars, 10 Mart 1920 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Siyah beyazlı yıllardan bugüne kadar ''öldüren Şehir'', ''Ecel Köprüsü'', ''Evlat Acısı'', ''Son Şarkı'', ''Vahşi Kız'', ''ölüm Korkusu'', ''Büyük Sır'', ''Pusu'', ''Gurbet'', ''Samanyolu'', ''Vatan Uğruna'', ''İlk Aşk'', ''Ekmek Kavgası'', ''Namus Belası'', ''Sarışınım'', ''Hayat Bağları'' ve ''Acılar''ın da aralarında bulunduğu yüzlerce filmde oynayan Pars, bir dönem Yeşilçam filmlerinin sert mizaçlı karakterlerini canlandırdı.

Oyunculuğunun yanı sıra ''Oğlum'', ''Derdimden Anlayan Yok'', ''Cinayet Gecesi'', ''ölüm Allah'ın Emri'', ''Aklın Durur'' ve ''Bir Ateşim Yanarım'' adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenen, ayrıca birkaç filmde yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, Bakırköy'de kendi adını taşıyan bir milli piyango bayi işletiyordu.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri