Bir haber 11 yıllık hasreti bitirdi

11 yıldır oğullarını arayan Şerife-Halil Altunay çifti, Zaman'da çıkan haber sayesinde evlatlarına ulaştı.

Haberi görünce yanında çalışan 'Kemal'in aranan Nurettin Altunay olduğunu fark eden Antalyalı Kamil Dağ, büyük bir aile dramını mutlu sona erdirdi.

Konya'nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesinden 11 yıl önce askere gittikten sonra bir daha haber alınamayan Nurettin Altunay (32) Antalya'da bulundu. Yıllardır bir pastanede çalışan Altunay'ın askerden firar ettiği ortaya çıktı. Evladına 11 yıl sonra kavuşmanın sevincini yaşayan anne Şerife Altunay (54), oğluna sarılıp, "Kuzum sen ölmemişsin." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Psikolojisini bozulduğu için askerden kaçtığını, utancından ailesinin yanına gidemediğini anlatan Nurettin Altunay, şimdi ilk iş olarak birliğine teslim olacağını söylüyor.

Altunay ailesi, 26 Mayıs 1998'de oğullarını törenle askere uğurladı. Acemiliğini Ankara Mamak'ta yapan Nurettin Altunay, daha sonra İstanbul Halkalı'daki birliğine teslim oldu. Ancak ailesi, bir yıl sonra oğullarından haber alamadı. Baba Halil Altunay (60), oğlunun birliğine gidip akıbetini öğrenmek istedi. Yetkililer "Oğlun firar etti." diyerek baba Altunay'ı geri gönderdi. Aradan yıllar geçmesine rağmen oğullarından hiçbir haber alamayan aile, geçtiğimiz günlerde Konya Bozkır Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu haberinin 6 Mayıs'ta Zaman gazetesinde yayınlamasından sonra sürpriz bir gelişme yaşandı. Antalyalı pastane işletmecisi Kamil Dağ, gazetedeki fotoğrafın 6 yıldır yanında çalıştırdığı ve 'Kemal' olarak tanıdığı kişiye ait olduğunu fark etti. Gazete aracılığıyla Altunay ailesine ulaşan Dağ, 11 yıllık vuslata son verdi. Baba Altunay, Antalya'nın Kepez beldesine giderek oğluyla buluştu. Babasını görünce çok şaşıran genç adam, gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra babasıyla birlikte annesini görmek için Konya'ya geldi. Oğlunu yıllar sonra karşısında görünce gözyaşlarına boğulan anne Şerife Altunay, uzun süre kendine gelemedi. Oğluna sarılarak ağlayan yaşlı kadının sık sık tekrarladığı "Kuzum sen ölmemişsin" ifadesi tüm aile fertlerini hüzünlendirdi.

Utancımdan ailemi arayamadım

Anne-babasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Nurettin Altunay, askerliğinin bitmesine 9 ay kala bir çarşı izninde firar ettiğini anlattı. Kendisinde babasının karşısına çıkacak cesareti bulamadığını ifade eden Altunay, "Askerde psikolojim bozuldu ve kaçtım. Utandığım için ailemi arayamadım. Nüfus cüzdanım birliğimde kaldı. Bu nedenle bir hayalet gibi yaşamaya başladım. Gündüzleri uyudum ve geceleri de mesleğimi icra ettim. Ama huzurum hiç olmadı. Her gece rüyalarımda babamı ve annemi gördüm. Geri dönmeyi hep düşündüm ama bir türlü cesaretimi toplayıp bunu yapamadım. 'Babamın yüzüne nasıl bakarım' dedim hep kendi kendime. Babamın beni bulmak için bu kadar çırpındığını bilemedim." dedi. Onlara bu acıyı yaşattığı için çok üzgün olduğunu dile getiren genç adam, bir an önce gidip askerliğini bitireceğini ve cezasını çekeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri