Düdüklü tencerelere dikkat!

Patlayan düdüklü tencereler ev kadınlarına kabus yaşatmaya devam ediyor. Uzakdoğu ürünü tencerelere el konulurken yetkililer, "Ucuz düdüklü tencereler bomba kadar tehlikeli, sokaktan almayın" uyarısı yaptı.

Sanayi Bakanlığı, mutfaklarda kullanılan ev aletlerini incelemeye aldı. Ev kadınlarının şikâyetleri doğrultusunda yapılan incelemelerde Çin malı düdüklü tencerelerin pimi çekilmiş bombalar olduğu ortaya çıktı. Bakanlık, insan yaşamını tehdit eden düdüklü tencere, tost makinesi, mikser gibi ev aletleri satan firmalara ceza yağdırdı. Sanayi Bakanlığı, piyasada satılan elektrikli ev aletlerinden dizüstü bilgisayara kadar birçok ürünü "mobil internet modemi" ile incelemeye aldı. Bakanlık, Mayıs ayında yaptığı denetimlerde, tüketicilerden gelen şikâyetleri dikkate alarak belli ürünlerde yoğunlaştı. Tüketicilerden en çok şikâyet gelen ürünler arasında, asansörler, elektrikli ev ve el aletleri, düdüklü tencere, gaz alarm cihazı, aydınlatma armatürü, dizüstü bilgisayar, sayaçlar, kablolar, tekstil, tartı aletleri ve çocuk arabaları gibi ürünler başı çekti. Denetim elemanları, İstanbul ağırlıklı olmak üzere bu ürünlerin üretim ve satışını yapan firmaların yanı sıra ithal ürünleri de mercek altına aldı.

UZAKDOĞU ÖNE ÇIKTI

Toplam 205 firmada, bini aşkın ürün denetlendi. 89 firmaya da ceza yazıldı. Denetimlerde, Çin, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Srilanka, Slovenya, Tayvan'dan ithal ürünler de incelendi. Aykırılık tespit edilen 271 ürünün büyük bölümünü Çin ve Uzakdoğu'dan ithal edilen ürünler oluşturdu. Tüketicinin yaşamını, sağlığını olumsuz etkileyen bu ürünleri piyasaya süren firmalara 459 bin 728 lira ceza kesti.

'SOKAKTAN TENCERE ALMAYIN'

EV kadınları en çok patlayan, kenarlarından buhar kaçıran düdüklü tencerelerden şikâyet etti. Yetkililer, tüketicileri özellikle Çin malı ucuz düdüklü tencereleri satın almamaları konusunda uyarırken, "Ucuz düdüklü tencereler canlı bomba gibi tehlikeli. Patladığında birinci derece yanığa neden olabiliyor. Sokakta satılan düdüklü tencerelerden uzak durulmalı" değerlendirmesini yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri