Yahudi sanatçı: İsrail ırkçı bir devlet

Londra'daki hükümet binası önünde toplanan yüzlerce gösterici İsrail'in Mavi Marmara'da gerçekleştirdiği katliamı protesto etti. Gösterilere katılan Yahudi asıllı komedyen Alexei Sayle, İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunu söyledi.

MEHMET NEDİM ASLAN

Gazze'deki Filistinlilere yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldıran ve 19 kişiyi şehit eden İsrail'e İngiltere'nin başkenti Londra'da tepki gösterildi. İngiliz Hükümeti binalarının yer aldığı White Hall'de gösteri düzenleyen yüzlerce kişi İsrail'in katliamını kınadı ve İngiliz Hükümeti'ne İsrail'e sert tepki göstermesi çağrısında bulundu.

Aralarında Türklerin de bulunduğu göstericilerin arasında Yahudi asıllı komedyen Alexei Sayle,
İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunu belirterek, “HAMAS İsrail'e roket atmasa bile, İsrail Gazze'deki 1,5 milyon insanı abluka altında tutmaya devam edecektir. İsrail ırkçı bir devlet” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Filistin'in Gazze Şeridi'ne yardım götüren konvoya saldıran ve 19 yardım gönüllüsünü şehit edin İsrail'e bir tepki de en önemli müttefiki İngiltere'den geldi. İsrail'e yakınlığıyla bilinen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İsrail'in Gazze'ye giden yardım konvoyu için tüm kapıları açması çağrısında bulunarak, yardım gemisine yapılan saldırıyı esefle karşıladığını söyledi.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri