Ankara’da Nijer’e yardım gecesi

Kara kıtanın mahzun çocuklarına umut olunacak. Nijer’de açlık ve sefalet içinde yaşayan mazlum halka yardım götürebilmek için Gaye Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından Cuma günü Afitap Kültür Merkezinde yardım gecesi düzenlenecek.

Gecede elde edilen gelir, Gökkubbe Yardım Derneği aracılığıyla Nijer’e ulaştırılacak. Geceye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sivil toplum temsilcisi ve yardım severlerin katılması bekleniyor. 

NİJER’E ANKARADAN EL UZATILACAK
Yardım gecesiyle ilgili bir açıklama yapan Gaye Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Müzeyyen Yaşar, “Uluslararası alanda tarihi hafızasını temize çekerken; sınırlar arasında kültür ve tarih birliğini canlandıran, gelenekten geleceğe kendisine ihtiyaç duyulan her yere elini uzatan ülkemizde, Nijer’e Ankara’dan bir el uzatmaya hazırlanıyoruz” dedi.

“YERLER VE GÖKLER ADALETLE AYAKTA DURUR”
Yardım gecesine tüm duyarlı vatandaşları davet eden Yaşar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Küresel dünyada doğal kaynakların kullanımında yaşanan sıkıntılardan, birilerinin yaşama hakkının başka birilerinin elinde tutulmasına kadar pek çok alanda adalet ve merhamet arasında bin bir sınavdan geçirilen dünya, bu kez ‘adalet’ merkezli bir Türkiye’den, bir yudum suyla bayram eden çocuklara, ortalama ömrü 46 yıl olan insanlara, bir milyon kişiye bir göz doktorunun düştüğü coğrafyaya yardım etmek için yola çıkıyor. Ankara’da eller bu kez “Yerler ve gökler adaletle ayakta durur” sözünden aldığı güçle, Afrika’ya uzanacak. 11 Haziran Cuma günü saat 19:00’ da Afitab Kültür Merkezi’nde yapılacak olan yardım gecesiyle, Nijer’de açlıktan, susuzluktan ve hastalıktan bitap düştüğü için halsizce uzanan elleri hep beraber tutmayı amaçlıyoruz. Program gelirinin tamamı daha önce de Nijer’de su kuyuları açan, sağlık taramaları yapan, kara kıtanın mahzun çocuklarına umut taşıyan Uluslararası Gökkubbe Yardım Derneği’ne bağışlanacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri