Mavi Marmara Gemisinin Gazileri Samsat'ta

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde faaliyet gösteren Samsat Sahabe-Der'in düzenlediği programa katılan Mavi Marmara gemisinin gazileri, Samsat halkına duygulu anlar yaşattı.

Samsat Sahabe Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Samsat Sahabe-Der), İsrail’in insani yardım filosuna yaptığı hain saldırıdan dolayı Gazze adına bir program düzenledi. Samsat ilçesinde böyle bir gecenin ilk defa yaşanması yoğun bir katılıma neden oldu.

Geceye Mavi Marmara gemisinin gazileri Nevzat Taşkın, Abdullah Keskin, Murat Yıldırım ve eski Refah Partisi Milletvekili Ahmet Doğan’ın yanı sıra Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat Müftüsü Abdulrakip Arslan, dernek yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran’ Kerim tilavetiyle başlayan programda Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlatan Gazze gazileri, hem kendileri ham de dinleyiciler duygulu anlar yaşadı. Gazilerden Nevzat Taşkın konuşmasında, “Gazze’ye gitmemizin üç amacı vardı: bir Gazze’deki ablukayı kırmak, iki Terör devleti İsrail’in pisliğini tüm dünyaya göstermek, üçüncüsü Filistin davasını gündemde tutmaktı. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum” dedi.

Anlatılanları dikkatlice dinleyen katılımcılar sık sık tekbir getirirken, program Ahmet Doğan’ın yaptığı dua ile son buldu.

Samsat Sahabe-Der yöneticileri, program sonunda gazilere çiçek vererek, Sahabe “Hz. Safvan Bin Muattal”ın hayatını anlatan kitap hediye etti.

Gazze gazileri ise, “Mescid-i Aksa Şuuru” adlı kitabı Samsat Sahabe Derneği yönetici ve gönüllülerine hediye etti.

(Ziya Gündüz – İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri