TCDD’de tren personeline müjde!

Ulaştırma Memur-Sen’in, “TCDD’de tren üzerinde görev yapan personele ücretsiz yemek verilmesi” önerisi TBMM’de kabul edildi.

TCDD’de görevli tren üzerinde görev yapan personel için büyük sorun teşkil eden yemek ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak Ulaştırma Memur-Sen’in, “ilgili personele ücretsiz yemek verilmesi” önerisi, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından da olumlu karşılanarak, Kanun değişikliği hazırlandı. Ulaştırma Bakanlığının da kabul ettiği Kanun değişikliği, TBMM’nin 25.06.2010 tarihindeki 124.birleşimde kabul edildi. 

GÜNDE İKİ ÖĞÜN YEMEK

TBMM’de görüşülen Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı içindeki 37.madde de yer alan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki 33’üncü maddesine ek hüküm getiren değişiklik, şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde tren üzerinde fiilî görev yapmakta olan sözleşmeli personele, tren üzerinde görev yaptığı sürelere göre belirlemek ve günde iki öğünü geçmemek üzere, belirlenecek esaslara göre ücretsiz yemek ve kumanya verilebilir.”

Sözkonusu 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “Sosyal Yardımlar” başlığı altındaki 33’üncü maddesi, şöyleydi: “Sözleşmeli personel, bedelini ödemek şartıyla teşebbüs veya bağlı ortaklığın lojman, misafirhane, eğitim ve dinlenme tesisleri, diğer sosyal imkânlarından yararlanır. İşin gerektirdiği araç, gereç ve giyim eşyası teşebbüs veya bağlı ortaklığın demirbaşı olarak verilebilir. Ancak bu yardımlar hiçbir surette nakdî ödeme şeklinde yapılamaz.”

Yeni düzenlemeye göre; sözleşmeli personelin bedelini ödemek şartıyla teşebbüs ve bağlı ortaklığın sosyal imkânlarından yararlanma şartı, trende görev yapan personelin yemek ihtiyaçları için geçerli olmayacağından, ilgili personele trendeki görevleri süresince ücretsiz yemek verilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri