Seraj bebek 24’üncü gününde ilk ameliyatını oldu

12 Haziran 2010 tarihinde Gazze’den Türkiye’ye getirilen ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde tedaviye alınan Seraj bebeğe dün akşam yan ameliyat olarak bilinen şant ameliyatı yapıldı.

28 Haziran 2010 Pazartesi akşamı saat 17.30’de başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren operasyona Medical Park Bahçelievler Başhekimi Uzm. Dr. Oğuzhan Cücü, Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. H. Barbaros Kınoğlu başkanlığında Op. Dr. Ali Rıza Karacı katıldı.

Ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan Seraj bebeğin durumuna ilişkin bir açıklama yapan Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. H. Barbaros Kınoğlu bebeğin sağlık durumuna ilgili şunları söyledi: “Yeni doğan yoğun bakımında izlediğimiz Seraj bebeğin PDA kanalının açık kalmasını sağlayan ilacı keserek kanalın kapanmasını bekledik. 10-15 günlük süreçte bu kanal büyük oranda kapandı. Ancak kılcal damarlarla giden kanın zayıf kaldığını ve bebeğe yeterli oksijen taşıyamayacağını tespit ettiğimiz için yüzde 30 riskle bebeğin şant diye tabir ettiğimiz yan ameliyatını yapmaya karar verdik. Bu operasyonda bebeğin vücuduna temiz kan taşınması için kalpten çıkan aort damarı ile akciğer atardamarı arasına yapay damar takıldı.” Ameliyat sonrası ilk 48 saatin riskli olduğunu hatırlatan Kınoğlu, her şeyin yolunda gitmesi halinde Seraj bebeği bugün solunum cihazından ayırmayı planladıklarını belirtti.

Doğumsal kalp anomalisi ön tanısı ile ileri tetkik ve tedavi amacı ile 12 Haziran 2010 tarihinde Gazze’den Türkiye’ye getirilen ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde tedaviye alınan Seraj bebek Türkiye’ye geldiğinde 8 günlük ve 2 kilo 400 gram ağırlığındaydı. Bugün tam 25 günlük olan Seraj bebeğe Türkiye’deki tedavisi süresince babaannesi Eitedal Abu Jarad eşlik ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri