Yıldırım Beyazid Han vefatının 607. yılında anıldı

Osmanlı Sultanı Yıldırım Beyazid Han, vefatının 607. yılında anıldı.

Yıldırım Bayezid Camii Derneği katkılarıyla Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde Mehter Takımı en güzel marşlarını seslendirdi.

Törene Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AKP Bursa Milletvekili Ali Kul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tülin Akyürek, törendeki konuşmasında, Yıldırım Beyazid Han'ın ilkeleri ve hayatını anlattı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de tarihi kültür ve değerlere sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, Sultan Yıldırım Beyazid Han'ı saygı ve rahmetle andığını söyledi.

Keskin, "Tarihimizde önemli yerlere sahip olan büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Biz ecdadımızı yaşatacağız ki nerden geldiğimizi, nasıl bir geçmişe sahip olduğumuzu unutmayalım. Gelecek nesillerin böylesi önemli isimleri unutmamaları ve onları yaşatmaya devam etmeleri, bizlerin düzenlediği bu türlü anma etkinlikleriyle olacaktır." diye konuştu.

AKP Bursa Milletvekili Kul da anma törenlerinin örnek olmasını temenni etti. Açılış konuşmalarının ardından törene katılan konuklar, Yıldırım Beyazid Han'ın türbesine ziyarette bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri