"Gazilere hak ettikleri değer verilmiyor"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Güneydoğu Gazisi İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar'da şehit, gazi ve ailelerine yeteri kadar ilgi gösterildiğinden şikayetçi oldu.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Kumartaşlı, şehit ve gazilerin arttığı son günlerde, Afyonkarahisar'da şehit ve gazilere ilgi gösterilmesinin kendisini son derece üzdüğünü söyledi.

Polisle tartışan bir gazi eşinin ilçeden ilçeye sürüldüğünü ileri süren Kumartaşlı, evinin önüne yol açmak isteyen şehit eşinden 11 bin lira para isteyen belediye başkanının da Afyonkarahisar'da olduğunu söyledi. Şehit cenazesi geldiğinde bayrak asmayan ve cenaze törenine katılmayan esnafların bu şehirde olduğunu dile getiren Kumartaşlı, "Bir emniyet yetkilisi Gazimize, 'Bana mı gazi oldun' diyebiliyor. Kurum amirleri ise 'Gaziler çift maaş alıyor. Biraz da onlar ellerini cebine atsın.' diye konuşuyor. İşte Afyonkarahisar'da şehit, gazi ve eşlerine bu şekilde muamele bulunulması bizi gerçekten çok derinden etkiliyor." dedi.

Şehit ve gazilerin bu vatan için mücadele ettiğini ve bu yüzden şehit düştüğünü, gazi olduğunu aktaran Kumartaşlı, "Kendi acılarımızla uğraşırken, bir de halkın, esnafın, yöneticilerin bize böyle davranması gerçekten üzücü. Vatan için şehit olan, gazi düşen bu gazilere, şehitlere ve ailelerine herkesin duyarlı davranması gerekir." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri