Türk alışkanlığı yatak kapasitesini arttırdı

Sivas'taki mobilya fabrikasında, TSE'nin taşıma kapasitesini 180 kilogram olarak tespit ettiği hasta karyolası, Türk vatandaşların hasta ziyaretindeki yaklaşımları düşünülerek 450 kilogram kapasiteyle üretiliyor.

Kentte 26 yıl matematik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Yüksel Aras, 4 oğluyla birlikte ofis ürünleri başta olmak üzere birçok mobilya malzemesi üreten Dekoline-Ofisline Mobilya Fabrikasını kurdu.

Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesinde 9 bin metre karelik bir alanda faaliyet gösteren fabrikada üretilen elektronik hasta yatakları ise, yurt genelinde üniversite hastanelerinin önemli oranda ihtiyacını karşılıyor. 

Bu fabrika bünyesinde 2 yıl önce de sağlık alanında kullanılan hasta yatakları, karyola, muayene masası, ameliyat masaları, sedyeler ve diğer malzemeleri üretmeye başlayan Aras, bugün birçok kentin sağlık malzemesi ihtiyacına cevap veriyor.

Yüksel Aras, yaptığı açıklamada, fabrikalarında üretilen elektronik hasta yataklarının 450 kilograma kadar yük taşıyabilen önemli bir özelliği bulunduğunu söyledi. Yatağın tüm parçalarının da fabrikalarında üretildiğini anlatan Aras, ülke genelinde bu alanda iş yapan en önemli firma olduklarını iddia etti. 

Fabrikada ürettikleri ürünlerin hepsinin standartların üzerinde olduğunu ifade eden Aras, şunları kaydetti:
 
''Bir hasta karyolasının üretiminde TSE'nin istediği, 180 kilo yük taşıyabilmesi. Bizdeki ürünler bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hastaya yaklaşımı hesap edilerek kat kat artırılmış durumda. Bizde hasta ziyaretine gelen 3-5 beş kişi, karyolanın üzerine oturur. Bir bakarsınız ki karyolanın yükü 400-500 kilograma çıkar. 180 kilogram taşıma gücündeki karyolanın motoru patlatılır veya gövdesinde arıza olur. Biz bu gücü 450 kilogramın üzerine çıkardık'' AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri