Baykal Kent'i gören eski dostlar ağladı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği '2. Geleneksel Türk Sinema Şenliği' duygusal bir buluşmaya sahne oldu. Sanatçılar, Bursa'da yaşayan eski dostları Baykal Kent'i ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, ünlü sanatçılarla buluştuğu programa, kısa süre öncesine kadar huzurevinde kalan sinema sanatçısı Baykal Kent de katıldı. Eski dostların hasret giderdiği buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Sinema setinde yıllarca omuz omuza çalışan sanatçılar Kent'i karşılarında görünce gözyaşlarına hakim olamadılar. Başkan Dündar ise eski sanatçı dostların bir araya gelmesine vesile olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dündar, "Sinema şenliğimiz, halkımızla sanatçılarımızı buluşturmasının yanı sıra eski sanatçı dostları da bir araya getiriyor. Baykal Kent, Bursa'nın önemli bir değeridir. Böylesine bir buluşmaya ev sahipliği yapmış olmak, eski dostları buluşturmak bizleri çok mutlu ediyor. Osmangazi Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya değer vermeyi misyon edindik." diye konuştu.


KENT'TEN ESKİ DOSTA MEKTUP

Sanatçı dostlarıyla tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Baykal Kent, yıllar önce hayatını kaybeden sinema sanatçısı Nuran Aksoy için yazdığı mektupla herkesi gözyaşlarına boğdu.

Mektup, sanatçının Yeşil Çam Sineması'na duyduğu özlemi anlatırken, günümüz sinema anlayışına eleştirel gözle bakıyor. Kent, 'çok değerli dostum' diye söz ettiği Nuran Aksoy'a yazdığı mektubunu, "Geldiğinde bu anlattıklarımı göremezsen sakın üzülme." diye bitiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri