...ve 'Cemre düştü'

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından yayınlanan sendika bülteninin arka sayfasını süsleyen bu ifadeler, geride bıraktığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün başörtülüler için ne anlama geldiğini gözler önüne serdi.

“SİVİL TOPLUM HARRAN üNİVERSİTESİ’Nİ UYARDI”
Eğitimciler Birliği Sendikası Şanlıurfa Şubesi tarafından yayımlanan sendika bülteni okuyucusu ile buluşuyor. Kırk sayfalık bültenin kapağında iki konu ön plana çıkarıldı. üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına tepki eylemini içeren ilk bölümde; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan anayasa değişikliğine rağmen öğrencilerin üniversiteye başörtüleri ile girmelerini engelleyen Harran üniversitesi önünde ildeki diğer sivil toplum örgütleri ile yapılan eyleme yer verildi. Konu başlığı olarak da, “Sivil toplum, Harran üniversitesini uyardı” ifadeleri kullanıldı.

“EK DERS YöNETMELİĞİ PROTESTO EDİLDİ”
Kapaktaki ikinci konuda ise eğitimcilerin birçok yönden mağdur olduğu ek ders yönetmeliğinin Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki protestosuna “Ek Ders Yönetmeliği’ni protesto ettik” başlığıyla verildi.

….. VE CEMRE DüŞTü
Derginin en önemli mesajı ise, arka kapakta verilen mesaj oldu. Bir başörtülünün gözyaşlarının resmedildiği arka kapakta, “…. Ve cemre düştü” mesajının altında “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız” ifadelerine yer verildi.

BüLTENDE BAŞKA NELER VAR?
Yapılan eylem ve etkinliklerle, zenginleştirilmiş fotoğraflarla görsellik kazandırılan bültende ayrıca, eğitim ile ilgili makale ve denemeler, şube yönetimi tarafından gerçekleştirilen gezi, ziyaret ve etkinlikler, üyelerden gelen şiirler, üyelerin il genelinde yapmış olduğu etkinlikler, İlçe temsilciliklerinin faaliyetleri, eğitimle ilgili açılan davalar ve kazanılmış dava karar örnekleri ile Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarının sıralanıp çözüm önerilerinin sunulduğu Şanlıurfa Eğitim Raporu ve yerel basından yansımaları görmek mümkün.

Genel Yayın yönetmenliğini Basın Yayın Sekreteri Mahmut Kaya’nın yaptığı bültenin yayın kurulu Mehmet Sarmış, Rahim Işık, Erzade Yurdagül, Ali Tutluoğlu ve Mustafa Kanıkara’dan oluşuyor.

(habervaktim)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri