Evet oyu için yollara düştüler!

Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlar, referandumda "evet" oyu kullanmak için yollara döküldü. Başkent Amsterdam Schiphol Havalimanından aileleri ile birlikte Türkiye'ye giden gurbetçilerin yanı sıra sivil toplum kurulu

İLK DENEMESİNDE BAŞARISIZ OLDU, PASAPORTUNU UZATIP YİNE OY KULLANACAK

Avrupalı Türk Demokratlar Hollanda Genel Koordinatörü Mikail Güneş, bundan bir ay önce pasaportun günü geçtiği için oy kullanamadığını, Rotterdam Başkonsolosluğunda pasaportunu uzatıp bayram günü son dakika bilet alıp oyunu kullanacağını belirtiyor. Mikail Güneş "Bayramın birinci günü, çoluğumuzu çocuğumuzu Hollanda'da bıraktık. Referandumda demokratik hakkını yerine getirmek ve evet oyu kullanmak için gidiyorum. Sadece oy kullanmaya gidiyorum." diyor.

Bu referandumda milletin faydasına olacak 26 tane önemli bir madde değişeceğini söyleyen Güneş, "Üstünlerin hukuku olamayacak. Milletin hukuku olacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin eline geçecek. İlk defa millet kendi anayasasını yapıyor. 12 Eylül mağduru biriyim. Maalesef darbecilerin okullarda anarşiyi körüklediler. Okulumu yarıdan bırakıp mecburen Hollanda'ya geldim." diye ekliyor.


"EVET İLE ÇİFTE BAYRAM YAPACAĞIZ"

MHP'nin tavrını anlamakta da zorlandığını aktaran Güneş, "Art niyet yoksa burada bir inat var. Ben bir evet oyum ile taraf olduğumu belirtmek isterim. 12 Eylül cuntasına, 28 Şubat cuntasına, tüm darbecilere ve ülkenin saygıdeğer Başbakanı asmış o kendini bilmezlere karşı EVET diyeceğim. Dolayısıyla bayram günü insan hakları ve mazlumların hakkı için referandumda oyumuzu kullanacağız." ifadelerini kullanıyor.

Türkiye'ye sadece oy kullanmak için gittiğini belirten Güneş, "İnşallah Türkiye'de 13 Eylül'de referandumda evet çıkacağına kalben inanıyorum. Dolayısıyla Ramazan sonunda bir bayram yaptık, bu evet ile çifte bayram yapacağız." diye konuşuyor.

Rotterdam'da TIR şoförü olarak çalışan Vahap Kemaloğlu da eşi ile bayramın birinci günü Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına tepki ve demokratik hak olan oyunu kullanmak için Türkiye'ye gittiklerini söylüyor. Kemaloğlu ardından şöyle devam ediyor: "Türkiye'ye oy kullanmak için gidiyorum. Hayır diyen kesime ders vermek için ailem ve akrabalarım ile gidiyorum. Memleketimizde çok şeyler değişecek. O tokat Kılıçdaroğlu'na ters tepecek. Tek oy kullanmak için gidiyorum. Masrafı bile gözden çıkarttım. Bu gün çok önemli. Bu gün oy kullanmaz isek ne zaman kullanacağız. Daha ne bekliyoruz. Tüm TIR'cı meslektaşlarıma çağrım evet oyunu kullanarak hayırcıların destekçileri olan Ergenekonculara da ayrı bir ders vermeleri. Bu evet oyu son derece önemli her şey Türkiye için. Her şey Memleketimiz için."

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri