Bursa’da 8 bin 500 yıllık infaz

Bursa'da 8 bin 500 yıllık tarihe sahip olduğu belirtilen Akçalar mevkisinde yapılan kazılar geçmişe ışık tuttu.

Neolitik ve kalkolitik dönemlere ait izlerin bulunduğu Bursa'nın Aktopraklık höyüğünde 8 bin 500 yıllık elleri arkadan bağlanmış 2 yetişkin ile domuz bağı ile bağlanmış 3 çocuk bulundu

Aktopraklık höyüğünde yapılan kazılarda elleri arkadan bağlanmış şekilde 2 yetişkin ile yaşları 3-5 arasında olduğu tahmin edilen 3 çocuğun iskeleti bulundu. Çocuklardan birinin “Domuz bağı" ile bağlandığı belirlenirken, 2 çocuğun iskeletinin yetişkinlerin bacaklarının arasında bulunduğu açıklandı.

Kazı ekibinin başkanlığını yapan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Karul, "Makro gözlemlerimize göre iskeletler bir aileye ait. Bunların ellerinin bağlanması, öldürüldüklerini ya da kurban edildiklerini gösteriyor. Tarih öncesi çok önemli bir bulguya ulaşmış olduk. Kaç yıllık olduğu, aileye ait olup olmadığı gibi birçok bilgiye uzun sürecek analizlerin ardından ulaşabileceğiz" dedi. Ailenin bir yargı sistemine ya da hesaplaşmaya mı bağlı olarak öldürüldüğü araştırılıyor.

ELLERİNİ BAĞLAMIŞLAR

İngiltere'nin Northumberland bölgesinde yapılan kazılarda da bin 800 yıllık bir kız çocuğu iskeleti bulundu. Elleri arkadan bağlanmış bir şekilde bulunan 8-10 yaşlarındaki kızın öldürülmüş olabileceği ve bu yüzden de aceleyle gömüldüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri