Liseli gençler şehit dedeleriyle buluşuyor

Gençliği her fırsatta milli ve manevi değerler etrafında birleştirerek onları tarihiyle buluşturmayı sürdüren Anadolu Gençlik Derneği, Çanakkale Şehitleri için başlattığı “250 bin şehide, 250 bin hatim” kampanyası vesilesiyle okunan hatimleri,

Düzenlediği programlar aracılığıyla ülkemizin mevcudiyeti, tarihi ve geleceği için vazgeçilmezliğini ispatlayan Anadolu Gençlik Derneği, halkımızın millî ve manevî bütünlüğü için bütün Türkiye’yi çanakkale’ye davet ediyor. çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlenen ve gelenekselleşen şehitleri anma programlarının yenisini 30 Mart’ta düzenleyecek olan AGD, çanakkale Şehitleri için “250 bin şehide, 250 bin hatim” kampanyası düzenleyerek okunan hatimleri, sahiplerine teslim etmeye çanakkale’ye gidiyor.

AGD Orta öğretim Komisyonu’nun düzenlediği çanakkale ziyareti liseli gençleri, şehit dedeleriyle buluşturmayı, istiklal için dedelerinin gösterdikleri azmi gençlere aşılamayı amaçlıyor. Ziyaretlere halkın da yoğun katılımı bekleniyor.

29 Mart Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir tarafından hareket edecek otobüslerin, 30 Mart Pazar günü çanakkale Alçıtepe’deki Alçıtepe Camiinde sabah namazı vaktinde buluşması planlanıyor. Bu camide kılınacak sabah namazını müteakiben rehberler eşliğinde şehitliklerin ziyaret edilmesi, ziyaret sırasında duaların yapılması, torunların hiç görmedikleri, tanımadıkları, sadece kahraman olduklarını bildikleri dedeleri hakkında bilinçlendirilmeleri düşünülüyor.

Nesilleri buluşturmayı, tarihî yaşatmayı, ecdat ile yaşanacak kopuklukların yol açacağı kayıplara mani olmayı hedefleyen ziyaretlerin ardından, saat 14.00’de feribotla çanakkale’ye geçilerek buradaki çanakkale Kapalı Spor Salonu’nda bir program düzenlenecek. Programda Anadolu Gençliğin ismiyle özdeşleşmiş halkımızın maneviyatını bereketlendiren Kur’an Ziyafeti, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç’ün günün anlam ve önemi üzerine konuşması, mehter takımının tarihi canlandıran sunumu katılımcılara unutulmaz bir çanakkale akşamı yaşatacak.

Program sonunda hatim duası yapılarak okunan hatimler sahiplerine teslim edilecek. Bu arada genel merkezde toplanan hatim sayısının 30 Mart’a kadar 250.bini geçeceği açıklandı. Hatimleriyle, unutulmaz destanlarının en büyüğünü yazan dedelerini ziyaret edecek olan gençlerin geleceklerini, faaliyetleriyle koruma altına alan dernek, ardı arkası kesilmeyen kutlama törenleriyle toplumsal zafiyetlerin önünde güçlü bir engel oluşturmayı başarıyor.

Necla Ceyhan


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri