'Mum söndü' Erbil'i yaktı!

Medyada ikinci Güner Ümit vakası! Star Televziyonu, Mehmet Ali Erbil'in dünkü gafının ardından gelen tepkiler üzerine Çarkıfelek'i yayından kaldırma kararı aldı.

İLGİLİ HABER:

'ORADA MUM SÖNDÜ MÜ YAPIYORSUNUZ?'


Şovmen Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek programında sarfettiği 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' ifadesine yönelik tepkilerin büyümesi üzerine kanal yönetimi programın yayından kaldırılmasına karar verdi.

Star TV yönetiminden yapılan açıklamada, kasıtlı ya da kasıtsız, vatandaşları rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamanın mümkün olmadığı belirtilerek, ''Bu anlayıştan hareket eden Star TV yönetimi, anılan programın kaldırılmasına karar vermiştir'' denildi. 

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, dün akşam yayımlanan bir programda, vatandaşları rencide eden bir ifade kullanıldığının görüldüğü belirterek, şu ifadelere yer verildi: 

''Bu ifadeyi kullanan sanatçının herhangi bir kötü niyetinin ve kasıtlı bir davranışının olmadığını düşünüyoruz. Nitekim kendisi de derhal bu ifadesinden dolayı katıldığı bir başka TV programında özür dilemiş bulunmaktadır.

Buna rağmen, kasıtlı ya da kasıtsız vatandaşlarımızı rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamamız mümkün değildir. Bu anlayıştan hareket eden Star TV yönetimi anılan programın kaldırılmasına karar vermiştir.''


Yaptığı gaf nedeniyle CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına bağlanan Mehmet Ali Erbil "Sözlerim yanlış anlışıldı, ben öyle bir laf etmem. Alevi birçok arkadaşım var" dediyse de tepkileri kesemedi.

Ünlü şovmen Güner Ümit de daha önce sunduğu programda Aleviler'e yönelik sözleri nedeniyle programı bırakmış. Güner'İn kariyeri yaptığı gafın ardından düşüşe geçmişti.

AA-Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri