75 yaşında ilk defa kimliğini aldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde yaşayan Hüseyin Erdem, nüfus cüzdanı ilk defa 75 yaşında aldı. Malatya'ya bağlı Doğanşehir ilçesinde 1935 yılında dünyaya gelen Erdem'in o yıllarda nüfus kaydı yapılmadı. Daha sonra da çeşitli nedenlerle kimliğini alamayan Erdem,

Çocukluğundan buyana nüfus cüzdanına kavuşmak için mücadele verdiğini anlatan Hüseyin Erdem, resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın da mutluluğunu yaşadığını söyledi. Nüfus cüzdanına kavuştuğu günü bayram günü ilan eden Erdem mahallenin bütün çocuklarına şeker dağıtarak sevincini onlarla paylaştı.

Malatya'ya bağlı Doğanşehir ilçesinde 1935 yılında dünyaya gelen Hüseyin Erdem'in o zamanki şartlar nedeniyle nüfusa kaydı yapılmadı. Dört çocuk babası olan Erdem nüfus kaydı yaptırabilmek için ilk müracaatını tam 65 yıl önce yaptı. Ancak çeşitli nedenlerle kimliğine kavuşamadı. Erdem en son yapılan girişimler sonucu nüfus cüzdanına kavuştu.

Erzin nüfus idaresinden geçtiğimiz günlerde kimliğini alan Hüseyin Erdem, eksikliğinden dolayı bugüne kadar birçok sıkıntı çektiği kimliğine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Bugüne kadar nüfus cüzdanına sahip olmadığı için vatandaşlık haklarından da yararlanma anlamında pek çok sıkıntı ve hak mahrumiyeti yaşadığını belirten Erdem, "Özellikle yolculuk sırasında asker ve polislerin yaptığı kimlik kontrolleri sırasında yakalanarak şüpheli şahıs olarak gözaltına alındığım da oldu. Kimliğim olmadığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının da yardımlarından faydalanamadım.'' dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri